Dranken

A'dam podium voor finale Bols WK Bartending

Amsterdam is dit jaar het podium voor de finale van het Bols-wereldkampioenschap bartending. Ter gelegenheid van de finale wordt de Amsterdamse Reguliersdwarsstraat op woensdag 10 mei omgetoverd tot Bols Geneverstreet waar 7 bars in de straat aan deelnemen.

Iedere finalist is geselecteerd als beste bartender van zijn of haar regio en staat in één van de 7 bars. Zij brengen hun eigen Bols Genever-concept tot leven, en bezoekers kunnen met hun passe-partout langs alle bars om hun cocktail met genever te proberen.

Bols Geneverstreet
Het is dit jaar voor het eerst dat de bartendingfinale in een gehéle straat gehouden wordt. Reden dat de competitie dit jaar groots wordt aangepakt: “We zien een toename aan populariteit van jenever. Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd wordt de drank steeds meer gedronken. Na de grote gingolf, wordt genever the next big thing!” aldus Huub van Doorne, ceo Lucas Bols.

Finalisten
De finalisten, afkomstig uit Mexico, Malta, Canada, Polen, India, Rusland en Japan, strijden in Amsterdam om de wereldtitel. Afgelopen periode hebben de deelnemers een intensieve voor-competitie doorlopen waarbij ze op verschillende manieren hebben aangetoond bij de top van de wereld te horen.

7 bars
De bars die deelnemen aan Bols Around the World zijn Huf, Bar Paul, Lion Noir, Snappers, Rose’s Cantina, A l’Elephant du Congo en Bar Broker. 
 

Reactie toevoegen