Dranken

Amsterdam krijgt eigen wijnmakerij

In navolging van steden als Chicago, Shanghai en Londen heeft binnenkort ook Amsterdam een eigen wijnmakerij binnen de stadsmuren. Deze zomer opent namelijk Chateau Amsterdam.

Chateau Amsterdam heeft 6 wijnen in de planning staan (rood en wit), gemaakt van druiven uit Frankrijk, Spanje en Italië. Na de oogst in september worden de druiven met speciale vrachtwagens van de wijnvelden naar Amsterdam gereden. In Amsterdam worden de druiven voor een tweede keer geselecteerd, gevinifieerd en gelagerd (opgevoed).

Horeca
De 2017 productie van ongeveer 8.000 flessen is bedoeld voor de Amsterdamse particulier en horeca, en mag vanaf april 2018 verwacht worden. De missie van Chateau Amsterdam is om productie en consumptie dichter bij elkaar te brengen en de stedelijke consument kennis te laten maken met de fascinerende wereld van de wijn.

Een kunst
"Wijn maken is een kunst; het vergt geduld, liefde en aandacht. Door de druiven te laten reizen in plaats van de flessen, bepalen wij de ontwikkeling van de wijn. Zo brengen we Europa naar Amsterdam, maken we wijn op onze manier, en kunnen we proces en resultaat delen met iedereen", aldus initiatiefnemer Remy Harrewijn.

Wijnmaker
De wijn wordt gemaakt door Jos Harrewijn, een wijnmaker uit Zuid-Limburg en oud-student van de bekende bio-dynamische wijnproducent Alois Lageder uit Zuid-Tirol in Italië. Assistentie komt onder andere van een aantal Nederlandse wijnmakers en de Wijnuniversiteit Geisenheim in Duitsland.  
 
Over Chateau Amsterdam
Chateau Amsterdam is onderdeel van een creatieve hub met gelijknamige naam in Amsterdam Noord, en is gehuisvest in een oude machinefabriek langs het IJ. Naast de winery biedt het onderdak aan ondernemers, start-ups en creative professionals. 

Reacties

Reactie toevoegen