Dranken
Foto Facebook Bar Broker - Janneke Nooij

Bar Broker met wisselende prijzen langer open

De Amsterdamse pop-upbar Broker, een bar met fluctuerende prijzen, blijft langer open. De horecazaak zou eigenlijk open zijn van november tot en met eind februari, maar deze week blijkt een tijdelijke doorstart definitief mogelijk. "De wisselende prijzen zorgen voor een extra dynamiek in de zaak."

Bar Broker heeft na drie maanden een goede naam opgebouwd en veel terugkerende bezoekers. Vanwege het specifieke concept van fluctuerende prijzen had de organisatie verwacht dat een tijdelijke locatie hier goed bij zou passen. Toch neemt de populariteit alleen nog maar toe. Pim Havinga, één van de initiatiefnemers tegen Entree: "Het creeërt een heel fijne sfeer in de zaak. Je merkt dat mensen gaan experimenteren met dranken. Zo zie je bijvoorbeeld ineens een groep jonge jongens aan de rode wijn als de prijs daarvan op dat moment verlaagd is. Dat is leuk om te zien. Het concept is heel positief ontvangen. We merken dat steeds meer gasten ons weten te vinden." 

Prijzen
De prijs van een shotje is bij Bar Broker in principe rond de 3,50 euro. "Als we vinden dat het allemaal wat wilder kan in de zaak, doen we de prijs van de shotjes bijvoorbeeld met 1,50 euro omlaag." De wisselende prijzen gelden voor alle dranken die bij Bar Broker worden geschonken. "Een aantal keer per avond doen we de prijzen omlaag. Zo bieden we de ene keer shotjes aan voor een lagere prijs en de andere keer de gin-tonics of rode wijn." De prijs van een gin-tonic bij Bar Broker ligt normaal gesproken rond de 10 euro, maar kan ook zo verkocht worden voor 5 euro. "Natuurlijk kunnen we er meer aan verdienen, maar dat willen we niet. Het is maar een tijdelijk concept en we vinden dit allemaal gewoon leuk om te doen."

Buitenland
Bar Broker opende afgelopen jaar op 25 november de deuren en organiseerde sindsdien uitgaansavonden. Zo kelderde tijdens iedere knock-out op de avond van ‘Rico vs. Badr’ de prijs van shots en verkocht de bar tijdens de inauguratie van president Trump o.a. ‘Clin-tonics’. Drijvende partijen achter de bar zijn ZeeZout, Jajem, Brouwerij de Eeuwige Jeugd en Tosti Creative. Bar Broker is nu nog 4 maanden open.

Gerelateerd nieuws

Reacties

afbeelding van Boris

Leuk concept, maar niks nieuws. Deed de Beurs in Utrecht 15jr geleden ook al en is er vanaf gestapt...

Reactie toevoegen