3D-printbedrijf byFlow werkt samen met VDL

3D-printbedrijf byFlow werkt samen met VDL

byFlow heeft tijdens de Dutch Technology Week in Eindhoven, een samenwerking aangekondigd met VDL Groep.

De productie en de assemblage van de Focus 3D Food Printers zal vanaf heden worden verzorgd door VDL Apparatenbouw in Eersel, onderdeel van VDL Groep - een uitstekend bedrijf voor precisie machinebouw, met een wereldwijde expertise en reputatie voor de productie van hoogwaardige producten en materialen. 

3D Food Printing
byFlow, een Nederlands familiebedrijf, is op dit moment dé marktleider in de wereld van 3D Food Printing. Met hun eerste product, de Focus 3D Food Printer, willen zij de manier van hoe voeding wordt klaargemaakt en wordt ervaren, veranderen. Het product wordt op dit moment wereldwijd gebruikt door professionele chefs, patissiers, cateraars, scholen, multinationals én R&D faciliteiten. "De allereerste Focus 3D Food Printer was mijn project van begin tot eind. Ik heb niet alleen alle onderdelen ervan ontworpen, maar ik heb de printer ook wel honderden keren zelf geassembleerd. Ik zou niet zomaar een bedrijf vertrouwen die de productie van ons overneemt en ik ben er dan ook erg trots op dat een bedrijf als VDL Apparatenbouw, byFlow nu zal ondersteunen tijdens de reis naar de opschaling van ons bedrijf", zegt Floris Hoff, oprichter byFlow en huidige CTO.

Ontwikkelen nieuwe apparatuur
Het zit in byFlow's DNA om continu 3D-technologie voor de voedingsmiddelenindustrie te onderzoeken en te ontwikkelen. Door deze nieuwe samenwerking, kan byFlow zich meer richten op het ontwikkelen van nieuwe apparatuur. "Met VDL als strategische partner, zijn we bij byFlow nu klaar om onze activiteiten uit te breiden met en naar internationale bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie",  zegt Nina Hoff, mede-oprichter en CEO van byFlow. VDL Groep is groot in toeleveringen en halffabricaten, maakt eigen eindproducten, zoals veersystemen, de geautomatiseerde inrichting van autofabrieken, warmtewisselaars en containerhandlingsystemen, en beschikt met VDL Nedcar in Born over de enige personenautofabriek in Nederland waar voor derden seriematige assemblage plaatsvindt. VDL Groep innoveert door een combinatie van vakmanschap, ondernemerschap en hoogwaardige machines. Mark Verdonschot, directeur VDL Apparatenbouw: “We zijn verheugd dat we  een vooruitstrevende klant zoals byFlow aan ons hebben kunnen binden. De 3D Food Printer is een prachtig innovatief product dat prima past bij onze activiteiten.”

Lees hier het artikel over 3D-voedselpionier Jan Smink 

Artikel delen