Duurzame fish & chips bij The Good Companion
Innovatie

Duurzame fish & chips bij The Good Companion

The Good Companion in de Amsterdamse Jordaan opent aanstaand weekend de deuren. De focus ligt op duurzame fish and chips en bijvangst.

Mede-eigenaren Niek van den Hoven en Enno Massaro: "De fish wordt uitsluitend gemaakt van duurzaam gevangen Noordzeevis en de chips van biologische aardappelen. Naast de reguliere fish & chips van kabeljauw is er elke dag een catch of the day verkrijgbaar. Deze maken we van bijvangstvis. Dit zijn alle vissen die gevangen worden, maar waar niet gericht op gevist wordt. Dat kan een vis zijn die we te klein vinden, een rare naam heeft of misschien heel lelijk is. We zijn niet gewend deze vissen te eten, terwijl ze juist erg lekker zijn."

Tofu
Er staat ook een vegetarische gerecht op het menu: de tofush and chips. Voor bij, voor of na het eten is er een barmenu met gin-tonics, cocktails, ciders en (speciaal)bieren te krijgen. Van den Hoven: "The Good Companion is een foodbar met een verhaal. Het gerecht fish and chips gaf tijdens de twee wereldoorlogen morele steun aan het Britse volk. Winston Churchill noemde het gerecht ook wel ‘Good Companions’."

Wilt u meer lezen over bijvangst: in het juninummer van Entree Magazine, dat in het teken staat van vis, besteden we hier aandacht aan!

Reactie toevoegen