[Foto's] Top 3 Best Barista bekend!

[Foto's] Top 3 Best Barista bekend!

De top 3 van Entree's competitie Best Barista is bekend! Rob Clarijs, Michael Chow en Milou Savelkoul kwamen vandaag tijdens de competitie, die op Gastvrij Rotterdam werd gehouden, als beste uit de bus. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de Entree Awards op 26 november. Bekijk enkele sfeerimpressies van Best Barista onder dit bericht.

De rondes van Best Barista bestonden vandaag onder andere uit een theorie-examen en praktijkopdrachten. De dag begon met negen deelnemers die 's ochtends een theorietest aflegden in Ahoy Rotterdam. De competitie werd vervolgd met een aantal praktijkrondes. Als eerste was er een zogeheten 'speed round', waarbij zes drankjes zo snel mogelijk gemaakt moest worden.

Signature drink
Na deze ronde bleven er 5 kandidaten over. Deze presenteerden hun signature drink aan de vakjury. Zij kozen aan de hand van een puntensysteem uiteindelijk de top 3. Zij zullen worden uitgenodigd op de Entree Awards. Bij alle rondes speelden natuurlijk snelheid, originaliteit, signatuur-drinks, techniek, kennis, smaak en personality daarbij een grote rol. 

Vakjury
Dit gebeurde natuurlijk onder het toeziend oog van beursbezoekers, liefhebber en een vakjury. De vakjury voor de competitie Best Barista 2018 bestond uit Francois Geurds (FG**, FG Food Labs* en FG Bistro in Rotterdam), Mike Simons (directeur operations van horecagroep Debuut) en Paul Sharo (eigenaar Man met Bril Koffie in Rotterdam). De competitie wordt georganiseerd door Entree Magazine in samenwerking met Jeroen Veldkamp en Ian Bartos (eigenaar van Barsupport).

Artikel delen