Innovatie

Modern Italiaans bij Ferilli's at The College

Carlo Ferilli introduceert samen met executive chef Donatella Zampoli restaurant Ferilli’s at The College; een nieuw high-end restaurant gevestigd in The College Hotel in Amsterdam.

Ferilli's ademt de sfeer van de jaren ’20 met klassieke Italiaanse gerechten en een stijlvol interieur. Dit in combinatie met een verfijnde ambiance maakt van Ferilli’s de ultieme setting voor Italiaanse momenten op Nederlandse bodem. 

Modern Italiaans
Ferilli’s at The College haalt onder leiding van Michelinchef Donatella Zampoli (Cantinetta Antinori, Mas del Saugo) de modern-klassieke Italiaanse keuken naar Amsterdam. Geïnspireerd door het culinair erfgoed van haar moederland, creëerde Chef Zampoli een menu van traditionele Italiaanse gerechten, zoals een Risotto ai Funghi, Melanzana en Pasta al Ragù di Bologna. Een enkele keer krijgen moderne invloeden grip op een gerecht, zoals de groentetempura bij de gebraiseerde kalfswang en het trio van Italiaanse burgertjes.

All-day breakfast
Naast lunch en diner serveert Ferilli’s patisserieën als Italiaans all-day breakfast. Het barmenu is ingekleurd met tradities als aperitivo: bitterzoete cocktails, wijnen en kleine bites zijn leidend.

Het interieur
Ferilli’s ligt verspreid over de begane grond van The College Hotel, tussen de binnentuin en het ruime terras. Zachte tinten, olijfkleuren, natuurlijke materialen en het minimalistische interieur zijn de basis voor het moderne en chic ogende design met een duidelijk Italiaans stempel. De Italiaanse Travertin-tegels zijn op Romaanse wijze gelegd en de lampen zijn gemaakt van Venetiaans glas in combinatie met antiek messing. De custom-made, vintage spiegelwanden worden gecombineerd met stijlvol behang, waardoor er een serene rust heerst door het hele restaurant. Casa Gitane is verantwoordelijk voor het interieurontwerp van Ferilli’s en Paul Lelieveld heeft de meubelen ontworpen en handgemaakt. Ook zijn werken van Erwin Olaf te vinden in het Italiaanse restaurant.

Reactie toevoegen