Innovatie

Nieuw interieur voor Blue Amsterdam

Café-restaurant Blue in Amsterdam is onlangs geheel verbouwd. Het interieur past volgens de horecazaak nu beter bij de identiteit van Blue. "Dé plek midden in het drukke hart van Amsterdam, waar je geniet van het 360-graden uitzicht."

"We wilden graag meer warmte en sfeer in het interieur. Het is zeven jaar geleden prachtig ontworpen, maar we wilden dit keer zelf meer bij het ontwerpproces betrokken worden", vertellen de twee zussen Loes en Lotte. Zij zijn samen met Willem Honnebier sinds 2009 eigenaar van Blue Amsterdam. "We schakelden hiervoor een bevriende interieurarchitect in: Sander Vredeveld. Hij heeft jarenlange werkervaring bij diverse bureaus zoals Concrete en zocht toevallig net een eigen project. Het kwam precies samen met de verbouwingsplannen van Blue."

Stadse boomhut 
Blue Amsterdam is volgens de eigenaren een oase van rust als je de drukke winkelstraten van Amsterdam wil ontvluchten. "Dit gevoel wilden we meer benadrukken. Het contrast tussen de snelle drukke stad en de stilte die je ervaart als je dit van een afstandje bekijkt, moest terugkomen in de nieuwe inrichting", vertellen ze. Interieurontwerper Sander Vredeveld bedacht dat Blue een soort stadse boomhut zou moeten worden. Hij heeft dit idee als leidraad gebruikt bij zijn materiaalkeuze. Resultaat: is een warm en sfeervol interieur met veel hout, gekleurde stoelen, planten, bijzondere lampen en verrekijkers. 

Kalvertoren in de steigers 
Winkelcentrum Kalvertoren waarin Blue Amsterdam gevestigd is, ondergaat momenteel een grootscheepse verbouwing. Over een aantal maanden staat de grootse heropening van het centrum op de planning met nieuwe winkels en een geheel nieuw uiterlijk. Tot die tijd blijft Blue Amsterdam gewoon bereikbaar. 

Reactie toevoegen