Innovatie

P’rooflokaal Veghel wordt restaurant SILLYFOX

Chef Joppe Sprinkhuizen heeft restaurant P’rooflokaal in Veghel overgenomen. Sprinkhuizen was sinds 2015 als chef in dienst bij P’rooflokaal. Na een restyling heropent de zaak per 15 augustus onder de naam SILLYFOX.

SILLYFOX is gelegen op 32 meter hoogte op de bovenste etage van de monumentale Wiebenga graansilo aan de CHV Noordkade in Veghel. Joppe Sprinkhuizen: “In de 2,5 jaar dat ik chef was bij P'rooflokaal heb ik van eigenaar Maison van den Boer veel ruimte en verantwoordelijkheden gekregen waardoor ik op hoog niveau kon koken en P'rooflokaal als mijn eigen bedrijf voelde. Ik ben dankbaar dat ik de mogelijkheid heb gekregen om deze prachtige zaak over te nemen en ga er nu helemaal mijn eigen stempel op drukken.”

Uitersten opzoeken
Bij P’rooflokaal werd op topniveau gekookt, bij SILLYFOX worden uitersten opgezocht. “Samen met mijn sous-chef Bart van de Wal en het keukenteam koken we met eerlijke en verse producten van dichtbij die we verrijken met een wereldse touch. De basis daarbij is de Franse keuken en klassieke keukentechnieken. Het resultaat is een internationale keuken met herkenbare producten", aldus Sprinkhuizen.

Restyling
Tegelijkertijd met de naamswijziging is er een nieuwe huisstijl en een nieuwe website gelanceerd. Daarnaast heeft het restaurant een restyling ondergaan. Een groot deel van de rechthoekige tafels is vervangen door ronde tafels met prachtige eikenhouten tafelbladen, waarin de levendige nerven goed zichtbaar zijn omdat er niet wordt gewerkt met tafellakens. De nieuwe huisstijlkleuren zijn in het interieur op verschillende plaatsen terug te vinden en combineren goed met de industriële elementen van het rijksmonument waarin SILLYFOX gevestigd is.

Over Joppe Sprinkhuizen
Tijdens zijn opleiding aan de Sterklas van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks werkte Joppe Sprinkhuizen onder meer bij sterrenrestaurants Onder de Boompjes in Roermond, Savelberg in Voorburg en in het Amstel Hotel in Amsterdam. Hij werkte acht jaar als sous-chef van Dick Middelweerd in restaurant De Treeswijkhoeve in Waalre, waar hij in 2012 betrokken was bij de komst van de tweede Michelinster. Begin 2015 vertrok hij naar restaurant P’roofkolaal in Veghel om daar chef te worden. 

Gerelateerd nieuws

Reactie toevoegen