Par Hasard breidt uit met franchise in Almere

Tags: chef

Par Hasard breidt uit met franchise in Almere

Sinds de opening in 2014 brengt friterie Par Hasard de Belgische frituur naar Nederlandse steden. In april 2018 worden de deuren geopend van de vierde vestiging in Almere Stad. Maastrichtenaar Xander Hasaart opende drie zaken - in Amsterdam Zuid, Amsterdam West en op de pier in Scheveningen.

Richard van Deijk, chef bij Par Hasard, wordt zijn eerste franchisenemer en opent aan het Belfort plein in Almere Stad een friterie met een bourgondische sfeer. 

Par Hasard gaat franchise
Oprichter en eigenaar Xander Hasaart: “We willen van Par Hasard een begrip maken in Nederland. Iedere Par Hasard vestiging verdient een eigenaar. Iemand die de zaak een bekend gezicht geeft en die de gast de aandacht geeft die hij verdient. Franchise was een logische stap. Met Richard hebben wij de juiste franchisenemer gevonden. Hij is een horecatijger in hart en nieren en heeft alle facetten van de horeca doorlopen, van bedrijfscatering, luxe restaurants, hotellerie, eetcafés en vanaf 2014 als chef bij Par Hasard. Bij Par Hasard heeft hij zich drie jaar lang als eigenaar gedragen, met een groot hart voor de zaak. Richard is nu toe aan zijn volgende uitdaging; die van franchisenemer van Par Hasard.”

Over Par Hasard
Par Hasard combineert de to-go frituur van de frietkot met een eetcafé. De fameuze Par Hasard frieten zijn inmiddels drie keer door de AD Friettest bekroond met de titel ‘beste friet van Amsterdam’. Naast huisgemaakte frieten met zelf gemaakte sauzen en frikandellen, zijn er tevens klassiekers als fish & chips, zuurvlees en Hollandse biefstuk te bestellen. Par Hasard ontwikkelde met wijnhuis Collovray & Terrier eigen huiswijnen voor de beste combinatie met de bourgondische gerechten. Daarnaast schenkt het café verschillende bieren en – als verrassende combinatie - champagne bij de friet.

Bourgondische taferelen
Iedere Par Hasard heeft een eigen karakter, maar kenmerkt zich door de bourgondische gezelligheid. Voor het interieurdesign ging Hasaart een samenwerking aan met mede-Maastrichtenaren AMA Architecten en kunstenaar Guy Olivier, die bekend staan om hun weergaves van bourgondische taferelen. Samen ontwikkelden de Limburgers interieurconcept met een knusse friterie die doorloopt in een sfeervol café met een prominente bar. Dezelfde bourgondische sfeer wordt ook gerealiseerd in Par Hasard in Almere Stad.

Artikel delen