Innovatie

[Sneakpreview] Escobar in Amsterdam

In het voormalig badhuis De Badcuyp aan de Albert Cuypmarkt in Amsterdam openen twee medewerkers van Ron Blaauw begin mei hun eigen restaurant: Escobar. Bekijk hier alvast de eerste visuals.

Escobar is deels geïnspireerd op de Spaanse pintxosbarren en cerveceria’s zoals in San Sebastián, Barcelona en Madrid. Daarnaast krijgt het iets Latijns-Amerikaans met zich mee wat weer terug te vinden is in het interieur en op de menukaart. Een klein stukje van de investering wordt via crowdfunding gerealiseerd. De campagne gaat half april van start. 

Interieur
De ontwerpers van King Kongs zijn verantwoordelijk voor het interieur. Zij hebben onder andere ook het interieur van FG Labs, Gastrobar Indonesia en Ayla vormgegeven. KingsKongs heeft de inspiratie uit Spanje en Zuid-Amerika gehaald, dit komt terug in terracotta kleur van de vloer die doet denken aan Spaanse plavuizen. In het gehele restaurant kunnen gasten genieten van verschillende gerechten wisselend in grootte. Gasten kunnen Pintxos eten aan bar met een biertje of wijntje, of ze kunnen gaan voor een uitgebreid diner met mooie stukken vlees of verse vis. 

Culinaire invulling
Ondernemers van de nieuwe zaak zijn Willem Alberts en Roderick Kunst. Jaren werkten zij bij Ron Blaauw. Dat is ook de reden dat Ron Blaauw gaat helpen met de culinaire invulling van de Escobar. Dit betekent dat hij helpt met de menukaart en waakt over de kwaliteit van het eten. De gerechten krijgen dus zijn signatuur. 

Verwachtingspatroon
Alberts en Kunst: “Escobar zal toegankelijk zijn en garant staan voor een losse stijl. We zijn doorlopend geopend voor goede Spaanse gerechten in een ongedwongen sfeer. Dus kan iedereen binnen komen voor een lekker kopje koffie, een lunch of uitgebreid diner. Maar er moet daarnaast ook flink geborreld worden aan onze bar, iets waar de Pijp om bekend staat. We willen voldoen aan het huidige verwachtingspatroon van gasten. Een goede sfeer, attente service in combinatie met verzorgde gerechten.''

Crowdfunding
Een groot pand als de voormalige Badcuyp vergt volgens het duo een forse investering. Daarom willen ze een klein gedeelte van de totale investering via crowdfunding realiseren. Dit zal medio april gaan gebeuren.

Reacties

Reactie toevoegen