Soenil Bahadoer over Michelin 2018
Innovatie

Soenil Bahadoer over Michelin 2018

De inhoud van het beroemde rode boekje staat ieder jaar weer ter discussie. Toch kijkt heel horecaminnend Nederland uit naar de uitreiking op 11 december in het Amsterdamse DeLaMar Theater. Want een Michelinster is en blijft de hoogste culinaire erkenning. Aldus vier chefs die wij in aanloop naar de uitreiking spreken. Vandaag: Soenil Bahadoer van De Lindehof** in Nuenen.

“Mijn 2 sterren, waarvan ik de eerste in 2004 kreeg en de tweede in 2014, zijn ongelooflijk belangrijk voor het restaurant. Ze zijn een internationale erkenning voor iets waar wij dag in, dag uit keihard voor werken. Sommige mensen uit het vak zeggen dat Michelin niet meegaat met z’n tijd, maar daar ben ik het niet mee eens. In Singapore beoordeelden ze vorig jaar bijvoorbeeld een piepklein straatrestaurant met een ster. En in Nederland kregen Ron Gastrobar* in Amsterdam in 2014 en Noble* in Den Bosch vorig jaar een ster. Net als mijn restaurant, zijn dat geen klassieke zaken."

Bloggers en vloggers
"De inspecteurs van Michelin weten écht waar ze het over hebben. Hun kennis is enorm. Dat is het verschil met bloggers en vloggers. Net als Michelin schrijven zij over hun ervaringen, maar hoeveel kennis heeft deze groep? Er zijn zeker een paar onafhankelijke influencers die ik heel serieus neem, zoals Elizabeth Auerbach van ElizabethOnFood.com, maar vaak willen ze gewoon gratis komen eten in ruil voor een leuk stukje. Michelin wil er niks voor terug, en is en blijft voor mij de hoogste culinaire onderscheiding.”

Ook sprak Entree met Edwin Kats over Michelin, lees hier het interview!

Reacties

Reactie toevoegen