Innovatie
Foto FLICKR.COM/ PAUL JOSEPH

Syrisch restaurant Sham opent deuren in A'dam

In Amsterdam opende donderdag 2 februari restaurant Sham: een restaurant dat gerund wordt door Syriërs die recent naar Nederland zijn gekomen.

Dat schrijft Het Parool. Op de menukaart staan typisch Syrische gerechten. De prijzen voor gerechten liggen tussen de 10 en 15 euro. 

Werkloos
Eigenaar Momen Al-Azhar werkte eerder bij een restaurant op het Damrak, maar wilde graag iets betekenen voor zijn landgenoten. Zodoende opende hij dit restaurant. "Ik sprak vaak mensen die werkloos thuis zaten", vertelt hij tegen Het Parool. "Daar zaten ook goede koks tussen. Toen dit pand vrijkwam, zag ik een geweldige kans."

Syr
In Utrecht zit restaurant Syr, een soortgelijk restaurantconcept dat bedoeld is om vluchtelingen met verblijfsstatus een kans te geven in de maatschappij. 

Reacties

afbeelding van Bonita van Lier

Syr wordt niet gerund door Syriërs. Wel zitten er (een paar) Syriërs in het team, en gaat een deel van de opbrengst naar projecten die de integratie van vkuchtelingen bevorderen. Syr is opgezet door de ondernemer achter de biologische restaurants Gys.
Zie ook deze link.
http://restaurantsyr.nl/team/

afbeelding van Britt van Os

Hoi Bonita, 
Dank voor je bericht! We hebben het aangepast.
Groet! Britt

afbeelding van Lex V

Bovendien serveert Syr geen authentiek Syrisch eten, het is een soort Syrische fusion met westerse invloeden. Een gemiste kans.

Reactie toevoegen