Innovatie

Trend van de week door HTC Advies: identiteit

Tijdens de Horecava 2018 staan in het InnovationLAB  4 trends centraal die momenteel belangrijk zijn in de horeca: technologie, circulariteit, identiteit en third places. Iedere week licht HTC Advies via EntreeMagazine.nl één trend uit. Deze week: identiteit.

Naast circulariteit, de metatrend die we vorige week hebben behandeld, is identiteit een belangrijke trend in de horeca. Concepten waarin een heldere keuze is gemaakt voor één verhaal of één product.

De grote grijze massa van concepten met voor ieder wat wils, een onduidelijk concept en gemiddelde kwaliteit verdwijnen. De consument wil zich kunnen identificeren met de horeca die hij bezoekt. Meer dan eten en drinken, moet het zijn lifestyle bevestigen of versterken.  

One trick pony’s
De singleline product-concepten, oftewel: concepten waar de focus op één product ligt, lenen zich hier uitstekend voor en zijn in de grote steden steeds meer te zien. Trendy zijn de hippe The Avocado Show, de Strawberry Bar en de winkel die alleen cookie dough met diverse toppings verkoopt. Ron Simpson, mede-eigenaar van The Avocado Show: “Kies een populair product waar je eindeloos mee kunt variëren en koppel dit bijvoorbeeld aan een actie op de sociale media.”

Storytelling
Naast deze one trick pony’s zijn er concepten die vooral het verhaal versterken achter hun concept. Transparantie over de herkomst van producten, de bereiding en de invloed op gezondheid of omgeving. Concepten die volledig draaien om de technologische beleving versus succesvolle concepten die draaien om traditie. Café Nol een groot succes in Amsterdam, juist vanwege de Jordanese uitstraling, de bekende bardames en de (oud)Hollandse muziek. Kortom: het zijn concepten die volledig draaien om ontspanning, lokaal, thrill, internationaliteit en gezondheid.

In het TrendLAB, onderdeel van het InnovationLAB, kunnen bezoekers tijdens de Horecava de 4 trends ervaren en beleven.  Volgende week behandelen we samen met HTC Advies de volgende trend: technologie. 

Gerelateerd nieuws

Reacties

Reactie toevoegen