Innovatie
Foto Facebook Parkers

Yuri Hovius chef-kok van Rosarium Amstelpark

Chef-kok Yuri Hovius gaat met ingang van 7 augustus aan de slag bij Rosarium Amstelpark en Parker’s restaurant in Amsterdam. Op dit moment is hij executive souschef van Crown Plaza South en voorheen werkte hij onder andere als souschef in de restaurants van The College Hotel, Amstel Hotel en The Dylan.

Hovius neemt de positie over van de huidige chef Tim Golsteijn die Rosarium Amstelpark en Parker’s verlaat voor een avontuur met Pascal Jalhay. Golsteijn start als chef van Bougainville, het restaurant in het nieuwe TwentySeven hotel.
 
Top tien
Hovius is voorgedragen door Golsteijn op basis van persoonlijke werkervaringen. “We hebben mede voor Yuri gekozen omdat hij op gerespecteerd niveau banqueting kan serveren. We willen met Rosarium Amstelpark in de top tien van evenementenlocaties van Amsterdam staan en dan is koken op hoog niveau een must. Daar ligt tevens de passie van Yuri dus ik verwacht dat we met hem aan het roer fantastische stappen gaan maken”, aldus Maarten van Eembergen, eigenaar van Rosarium Amstelpark.
 
​Nieuwe kaart
Gasten kunnen op de nieuwe kaart opgepoetste en klassieke gerechten met wereldse invloeden verwachten. Voor de gerechten worden veel lokale producten gebruikt, zowel uit eigen moestuin als rechtstreeks uit het aangrenzende Amstelpark. Hovius wordt voor zijn gerechten onder andere geïnspireerd door de Australische chef Peter Gilmore van het sterrenrestaurant Quay. Gilmore staat bekend om zijn ‘nature-based cuisine’, waarin hij veel gebruik maakt van kruiden, bloemen en ongebruikelijke groenten rechtstreeks uit de natuur. 
 
Uitbreiding keukenbrigade
Hovius is op dit moment druk bezig met het uitbreiden van de keukenbrigade en daarvoor hard op zoek naar geschikte koks die samen met hem Rosarium Amstelpark en Parker’s restaurant naar the next level willen tillen.

Reacties

Reactie toevoegen