Foto ESTIDA

[Foto's] Restyling Nobel op Ameland

Restaurant Nobel, dat ook een hotel is, op Ameland heeft een restyling ondergaan. De kenmerkende sfeer is behouden gebleven, maar is een stuk frisser en straalt meer eenheid uit. Designbureau ESTIDA is hiervoor verantwoordelijk. Bekijk de foto's van het resultaat onder dit bericht.

Eigenaar Barend Nobel: “Nobel is een instituut hier en veel gasten waren dan ook huiverig over de geplande interieurveranderingen. Maar het was tijd voor vernieuwing waarbij de sfeer wel behouden moest blijven."

Restaurant
Het restaurant bevindt zich tussen de serre en het café. Het hout uit het café komt terug in het restaurant. ESTIDA maakte hiervoor een bijpassende lambrisering. Ook is de velours stoffering van de lange ‘slingerbank’ in het patroon gestikt van het staal op de lampwand in de serre. De tafels zijn verder voorzien van vaste, koperen booglampen om een natuurlijke scheiding tussen bar en restaurant te creëren. En de bar in het restaurant is passend bij de lange bank en de lambrisering gemaakt met eikenhout in mansion weave.

Serre
Om de serre in het restaurant aantrekelijker te maken is ook die vernieuwd. Zo zijn er nu een grote lampwand, frisse stoffering en planten in een stalen luifel die doorloopt tot in het restaurant. "De ruimte is nu lichter en een aangename plek om te ontbijten of te lunchen", aldus Nobel.

Loungeruimte
Ten slotte iets over Het Nobeltje van Ameland, een bekend waddenlikeur. Door speciaal ontworpen drankkasten krijgt dit drankje nu betere exposure. Deze loungeruimte is met veel authentieke accessoires verder ingericht zoals de Friese staartklok en foto’s uit het familiearchief. Deze benadrukken bovendien de familiegeschiedenis van de zaak en de link met Het Nobeltje.

Toegankelijker
Barend is heel tevreden met het resultaat: "​​Dit vernieuwde interieurconcept maakt de zaak heel toegankelijk; mensen komen na de lunch hier terug voor het diner en hotelgasten blijven niet alleen borrelen, ze komen hier ook dineren. Ik heb ESTIDA best wel de vrije hand gegeven maar was heel blij om te zien dat ze de belangrijke details hebben behouden."
 

Reacties

Reactie toevoegen