Kasteel Muiderslot krijgt pop-uprestaurant

Kasteel Muiderslot krijgt pop-uprestaurant

Van 30 juli t/m 9 augustus is pop-uprestaurant De Maaltuin te vinden bij het kasteel Rijksmuseum Muiderslot in Muiden.

 

Van 30 juli tot en met 9 augustus 2020 vormen de kasteeltuinen van het kasteel Rijksmuseum Muiderslot het decor voor een sprookjesachtige editie van pop-uprestaurant De Maaltuin. Gasten krijgen er een viergangendiner in de tuinen, met het stoere Muiderslot op de achtergrond.

Dineren op unieke locaties

Het concept van pop-uprestaurant De Maaltuin, dat sinds 2016 bestaat, is dineren en leren van unieke locaties met een verhaal. De Maaltuin wil gasten op ongedwongen manier kennis laten maken met een bijzondere tuin, een paleis of een verborgen parel. Deze zomer worden de kasteeltuinen van Rijksmuseum Muiderslot voor het eerst omgetoverd tot buitenrestaurant, voor een diner in de buitenlucht. Eerdere succesvolle edities van De Maaltuin waren in de Botanische Tuinen van Utrecht, Paleis Soestdijk en de Trompenburg Tuinen en Arboretum in Rotterdam.

Eetbare historie

Door de jaren heen hebben de tuinen van het kasteel vele bijzondere gasten van eten voorzien. Die historie komt deze zomer tot leven: de eetbare gewassen, bloemen en geneeskrachtige kruiden bieden inspiratie voor het menu, verzorgd door De Maaltuins culinaire vrienden van Taste More. Op ontdekkingstocht in de tuin beleven gasten de ruim 700 jaar eigenwijze geschiedenis van het kasteel.

Dineren in de buitenlucht 

De kasteeltuinen van Rijksmuseum Muiderslot bieden meer dan genoeg ruimte voor een veilig diner in de natuur. Losse tafels voor twee tot vier personen staan weids verspreid door de tuin, waardoor er zonder zorgen genoten kan worden met eigen gezelschap. Gasten kunnen dus met een gerust hart neerstrijken in dit zomerse buitenrestaurant, zonder de gezelligheid van uit eten gaan te verliezen.

 

Artikel delen