Corona weinig effect op hotelboekingen in NL

Tags: Hotel

Corona weinig effect op hotelboekingen in NL

Boekingssite HotelSpecials ziet dat consumenten als gevolg van de uitbraak van het Coronavirus voorzichtiger worden, maar nog niet bang zijn.

Met de waarschuwingen vanuit de overheid en steeds meer evenementen en beurzen die niet doorgaan, wordt een weekendje weg er niet aantrekkelijker op door de uitbreek van het Coronavirus. Maar laat men zich tegenhouden om een hotelovernachting te boeken nu het virus ook in Nederland is geconstateerd? De cijfers van HotelSpecials tonen aan dat mensen voorzichtiger worden, maar nog niet bang zijn. 

Overnachten in eigen land 

Volgens HotelSpecials. waar men overnachtingen dichtbij huis kan boeken, heeft het virus nauwelijks impact op het aantal boekingen via haar platform. De dagen nadat het coronavirus in Nederland was geconstateerd, zag HotelSpecials een lichte daling in het zoekgedrag van de consument. Echter, heeft de daling in zoekgedrag het afgelopen weekend niet doorgezet. Verder blijft ook het aantal annuleringen van reeds geboekte overnachtingen via HotelSpecials nagenoeg stabiel. De verwachting is wel dat de hotels hun prijzen terugschroeven vanwege last minute annuleringen vanuit het buitenland. Dus worden de overnachtingen een stukje goedkoper. Ondanks dat het moeilijk in te schatten is wat voor effect het coronavirus heeft op het reisgedrag van de Nederlander, maakt HotelSpecials zich nog geen zorgen. Men blijft altijd de drang houden om te reizen. Na de uitbraak van het SARS-virus in 2002 is het reisgedrag ook binnen enkele maanden weer bijgetrokken.

 

Tags: 
Artikel delen