Edwin Hollanders maakt Lekkerste Pannenkoek

Edwin Hollanders maakt Lekkerste Pannenkoek

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020.

Edwin Hollanders won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Hij werkte bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. De voorzitter van de proefjury, Damian van der Reijden, was vol log over de winnende pannenkoek met name door de verassende verbindingen tussen de diverse ingrediënten in combinatie met een prachtige presentatie.

Rooksmaak 

Wat opviel was het gebruik van een rookstolp om de laatste extra smaakimpuls te geven. De kinderjuryprijs werd uitgereikt door Armin, Tycho en Romée. Zij vonden unaniem dat deze pannenkoek eerste moest worden. De vakwedstrijd De Lekkerste Pannenkoek is onderdeel van de Lekkerste Wedstrijden, vakwedstrijden die al sinds 1984 jaarlijks plaatsvinden tijdens de Horecava. De wedstrijden zijn bedoeld voor professionals, werkzaam bij horecabedrijven en is in samenwerking met Koopmans Professioneel georganiseerd. De opdracht was om ter plaatse op het podium, binnen 15 minuten, drie identieke creaties te maken, welke door de vakjury werden geproefd en beoordeeld. Het thema was Hartig Hollands. Er werd gelet op uitstraling, creativiteit, smaakbeleving, eetbaarheid, samenstelling en inkoopprijs. Maar bovenal moest de salade een uniek en spraakmakend karakter tonen.
 
TOP 3

De volledige top 3 van De Lekkerste Pannenkoek 2020 luidt als volgt:
#1: Edwin Hollanders van Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray
#2: Bas van Zoggel van Den Tol in Velp
#3: Simon Heusinkveld van 't Noorden in Aalten
Kinderjuryprijs: Edwin Hollanders van Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray
Sponsorprijs Koopmans Professioneel: Erik Meursen van Pand Pannenkoek in Schalkwijk

Aan de finale van deze vakwedstrijd namen 11 deelnemers deel. De vakwedstrijd om De Lekkerste Maaltijdsalade 2020 is een initiatief van de stichting Lekkerste Wedstrijden.

Tags: 
Artikel delen