Horeca Academie ook voor Engelstalige koks

Horeca Academie ook voor Engelstalige koks

Horeca Academie opent in september 2020 haar deuren ook voor Engelstalige koksstudenten in Amsterdam.

Na alle tegenslagen voor de horeca, is het tijd voor positieve berichten voor deze branche. De Horeca Academie opent in september haar deuren voor Amsterdamse Nederlandstalige én Engelstalige koksstudenten. De locatie van de opleidingen is in de vestiging van de Kookfabriek in Amsterdam. De praktijkgerichte mbo school start daar met de opleidingen BBL Basiskok mbo niveau 2 en de Engelstalige opleiding Professional Chef level 2.

Volledig Engelstalig traject

In januari 2019 werd de Horeca Academie al door SVH benoemd als ambassadeur opleider van de Engelstalige koksopleiding. De Horeca Academie is in maart 2019 met de opleiding Professional Chef gestart in Den Haag en dit is een groot succes. De vakschool voor horeca is de eerste in Nederland die een Engelstalige koksopleiding aanbiedt. De vraag naar vakbekwame koks vanuit de horecabranche en de vraag naar een koksopleiding in het Engels vanuit veel niet- Nederlandssprekende mensen, heeft ervoor gezorgd dat de Horeca Academie de keuze heeft gemaakt om een niet bekostigd volledig Engelstalig traject te starten.

Veel vraag naar

''De vraag vanuit de horecabranche is voor ons de leidraad voor de ontwikkeling van nieuwe opleidingen en trainingen. Als opleider is het belangrijk om niet achter de feiten aan te lopen. De horecabranche bepaalt wat er daadwerkelijk nodig is. Het is gewoon te gek voor woorden om te zien hoe veel horecabedrijven op zoek zijn naar vakbekwame medewerkers en hoe veel niet-Nederlandstalige potentiele studenten aan de zijlijn staan te springen om opgeleid te worden als kok.'', zegt de directeur van de Horeca Academie Antoine Defesche.  Inmiddels zijn er al twee groepen Engelstalige studenten gestart met hun koksopleiding Professional Chef level 2 aan de Horeca Academie in Den Haag. Zeven van hen behaalden deze maand hun diploma en werken als professionele kok in de branche. De studenten gaan één dag in de week naar school en werken daarnaast als leerlingkok in een leerbedrijf. Voor veel horecabedrijven in Amsterdam is deze opleiding een uitkomst. Deze bedrijven kunnen hun niet-Nederlandssprekende assistent koks of afwassers een opleiding bieden om zich verder te ontwikkelen. Ook zijn er studenten die nog niet uit het werkveld komen en zich straks op de arbeidsmarkt kunnen profileren als vakbekwame kok.

Artikel delen