Petitie voor werknemers en -gevers in horeca

Petitie voor werknemers en -gevers in horeca

Vanwege de grote zorgen over de impact van het coronavirus op de horecasector, is noodgroep Horeca Komt in Actie een petitie begonnen.

Door het coronavirus moet de Nederlandse horeca gesloten blijven tot 6 april. Meer dan 400.000 werknemers en eigenaren kunnen nu niet meer werken, maar hebben wel geld nodig voor hun huur, boodschappen en horecazaak. Noodgroep Horeca Komt in Actie is een petitie begonnen om de overheid te attenderen op deze groep. 

Steun overheid

Werknemers, zzp'ers, nul uren-contractanten en eigenaren van de horeca zijn hard getroffen worden door de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Daarom wordt middels de petitie onder andere gevraagd om een compensatie voor ZZP'ers en nul uren-contractanten, die nu allemaal géén inkomen meer hebben en een directe uitbreiding van de werktijdverkorting, waardoor vaste werknemers hun loon houden en betaald worden door de overheid/ De petitie is net gestart en heeft al de officiële steun van de FNV Horeca vakbond en 8.000 ondertekeningen. Kijk hier voor meer informatie of om de petitie te ondertekenen. 

Tags: 
Artikel delen