Wie maakt de beste poké bowl?

Wie maakt de beste poké bowl?

Op het Dit Smaakt Naar Meer! paviljoen van Gastvrij Rotterdam  worden de bezoekers van a tot z op de hoogte gebracht over duurzaamheid. . De aanwezige leveranciers bieden producten met een hoog duurzaamheidskarakter. 

Het Dit Smaakt Naar Meer! paviljoen van Gastvrij Rotterdam (van 23 tot en met 25 september in Rotterdam) wordt zo duurzaam mogelijk vormgegeven, door bijvoorbeeld in de keuken alleen maar biologisch afbreekbaar disposables te gebruiken. Om het verhaal helemaal tot een verantwoord einde te brengen wordt voeedsel dat na de beurs overblijft centraal ingezameld en wordt dit opgehaald door de Voedselbank Rotterdam.

Nog maar 3 stands beschikbaar
In deze periode van het jaar worden de laatste stands op het paviljoen verkocht. Op het moment van schrijven zijn er nog maar drie plekken beschikbaar. De exposanten bieden een mooi en breed aanbod waarmee we tijdens de beurs een grote groep horeca professionals zullen aanspreken. Traditie getrouw staat dit jaar op woensdag (25 september 2019) de keuken op het DSNM! paviljoen in het teken van de strijd om de DSNM! Smaak award. Hiervoor zijn wij op zoek naar drie teams die de uitdaging aan durven gaan en kans willen maken op de award. Het thema van 2019? De poké bowl!

Biologisch en verantwoord
Centraal in de wedstrijd staat het werken met biologische, lokale en anderzijds duurzame producten. Hoe meer verantwoorde ingrediënten worden gebruikt hoe hoger de score. Deelnemers nemen hun eigen ingrediënten mee en bereiden het eindproduct op locatie. Dit jaar wordt 1 gerecht bereid op basis van ingrediënten uit een blackbox. De organisatie behoud zich het recht voor om ook andere uitdagingen aan de deelnemers voor te leggen. Poké ( spreekt uit als pokay ) is een traditioneel gerecht uit Hawaii, waar verse vis in blokjes en groente centraal staat. Poké bestaat oorspronkelijk uit rijst, in blokjes gesneden rauwe vis en verschillende toppings, geserveerd in een kom. Deze ingrediënten komen uit de Aziatische keuken die je veel op Hawaii ziet. Door al deze verschillende verse ingrediënten ziet de bowl er niet alleen aantrekkelijk uit, maar is het ook een ware smaakexplosie. Tegenwoordig is het zo geëvolueerd dat het op allerlei manieren gegeten kan worden. Niet alleen op een bedje van rijst, maar ook met salade, chips of gerold in een Sushi Burrito. Ben je geen fan van rauwe vis, dan kun je kiezen uit kip, garnalen of tofu. 

Meer informatie over deelname aan de DSNM! Smaak Award en de opdracht van de wedstrijd leest u hier.

Artikel delen