Winnaar Patrón Perfectionist Benelux 2019

Winnaar Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender van de Pulitzer’s Bar in Amsterdam, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionist cocktailcompetitie. De finale werd gehouden in de Vondelkerk in Amsterdam.

Zes finalisten uit Nederland en België namen het tegen elkaar op in de strijd om de titel Patrón Perfectionist. Opdracht: maak een tequila cocktailcreatie. Talapanescu wist met zijn cocktail Paragon uit te blinken en hierdoor de titel in de wacht te slepen. Voor de competitie hadden meer dan 4500 bartenders zich opgegeven.

Talapanescu
De Roemeense Talapanescu (30) startte op zijn 21e met zijn bartender carrière en kwam in 2010 naar Amsterdam om zijn kennis verder te ontwikkelen bij House of Bols. Vervolgens werkte hij twee jaar bij Feijoa en is sinds eind 2015 Head Bartender bij de hotelbar Pulitzer’s Bar van het Pulitzer Amsterdam. Door de overwinning mag Talapanescu zich nu voegen bij de Patrón Perfectionist Community en zal hij in januari 2020 afreizen naar Mexico om voor de Benelux uit te komen tijdens de Global Finals Week. Tijdens deze wereldwijde finale zal hij het opnemen tegen 21 bartenders van over de hele wereld.

Ben jij bartender? Dan kun je je inschrijven voor onze eigen competitie Best Bartender, onderdeel van de jaarlijkse Entree Awards. Op maandag 4 november vindt de competitie plaats in SkyLounge Amsterdam en de uitreiking is op 25 november in de Theaterfabriek in Amsterdam.

Artikel delen