André van Doorn stopt bij Kasteel Heemstede

André van Doorn stopt bij Kasteel Heemstede

Met ingang van 1 juli 2019 neemt SVH Meesterkok André van Doorn na 17 jaar afscheid van Kasteel Heemstede. De talentvolle chef Ollie Schuiling, nu nog werkzaam als keukenchef bij Schloss Schauenstein (***) neemt de scepter in de keuken van hem over.

Samen met ondernemer Frans den Boer wordt Ollie Schuiling de nieuwe eigenaar van het bekende sterrenrestaurant Kasteel Heemstede in Houten. Schuiling zal het team in eerste instantie op afstand begeleiden en zijn werkzaamheden bij Schloss Schauenstein geleidelijk afbouwen. Het restaurant zal na Kerst kort dichtgaan voor een grote restyling en per 1 februari 2020 weer openen. 

Goede opvolging
André van Doorn vertrekt na ruim 17 jaar bij Kasteel Heemstede, waar hij al geruime tijd een Michelinster had. “Ik sta nu 46 jaar in de keuken en ben er zeker nog lang niet aan toe om te stoppen, maar het leven van een chef-kok in een restaurant als Kasteel Heemstede is intensief. Ik kende Frans den Boer al als trouwe gast en in mijn zoektocht naar een geschikte opvolger kwam ik in gesprek met hem en Ollie Schuiling. Ik ben blij voor het team en het restaurant dat er zo’n goede en bevlogen opvolger is. Zelf ga ik zeker nog niet met pensioen: ik blijf op freelance basis beschikbaar voor onder andere private dining, kookworkshops en kookdemo’s. 

Niveau voortzetten 
De 31-jarige Schuiling volgde zijn opleiding onder andere bij de Cas Spijkers Academy en deed al veel werkervaring op bij gerenommeerde restaurants zoals FG (**), De Leest (***) en het Duitse La Vie (***). De afgelopen drie jaar was hij keukenchef bij het Zwitserse driesterren restaurant Schloss Schauenstein. “Ik kijk er enorm naar uit om na al die jaren in de keukens bij gerenommeerde chefs nu echt mijn eigen culinaire visie vorm te gaan geven in Kasteel Heemstede. Samen met het team gaan we verder bouwen aan het restaurant”, aldus Schuiling. Ook Frans den Boer is enthousiast over deze stap: “Ik kom al jaren graag over de vloer bij Kasteel Heemstede en met Bisnez organiseren we hier jaarlijks ons relatiediner. Ik ben dan ook blij dat ik deze nieuwe fase samen met Ollie Schuiling kan starten. Ik heb er veel vertrouwen in dat hij het hoge niveau van Kasteel Heemstede kan voortzetten. ”

 

 

Artikel delen