Kolk is Internationaal Talent van de Toekomst

Kolk is Internationaal Talent van de Toekomst

Gastvrouw Daphne Kolk uit Kampen wint internationale Talent van de Toekomst Bokaal. 

Van 31 gastheren en –vrouwen die 17 mbo-opleidingen uit Nederland, België en Engeland vertegenwoordigden, bleek student Daphne Kolk uit Kampen van de opleiding Gastheer/Gastvrouw van Landstede MBO het meest veelbelovende talent. Zij won deze week in Vianen de Talent van de Toekomst Bokaal. De vakjury prees haar om haar stralende aanwezigheid, haar vakkundige optreden en haar talentvolle kwaliteiten. Daphne won naast de bokaal een wildcard voor de 18e editie van de prestigieuze Nationale Hennesy Gastvrijheidsprijs.

Test van kennis
Het is een bijzondere vakwedstrijd met internationale allure, die de Stichting Talent van de Toekomst Bokaal jaarlijks voor de witte en zwarte brigades in opleiding organiseert. Landstede MBO-docenten Koen Peringa en André Meulenkamp selecteerden en begeleidden zorgvuldig drie kandidaten voor de keuken en twee voor het bedieningsteam. De koks kregen een black-box opdracht, waarvan ze van te voren alleen wisten dat er een diner van vijf gangen voor tien personen gemaakt moest worden. Bij de bediening ging het om indekken, tafelversiering, sabreren van Champagne, gastheerschap, ontvangst en wijnkennis. Ook hielden de gastheren en –vrouwen een pitch over de passie voor hun vak. Na een bijzonder spannende wedstrijd wees de vakjury Daphne aan als meest talentvolle gastvrouw.

Talent van de Toekomst Bokaal
Elk jaar organiseert de Stichting Talent van de Toekomst Bokaal een vakwedstrijd voor jong talent op het vlak van gastronomie en gastvrijheid. Vanaf 2018 is de wedstrijd nog internationaler en onder een nieuwe naam: Future Talents. Door de strijd aan te gaan op Europees niveau wil de stichting ervoor zorgen dat de wedstrijd een nog interessantere en leerzamere ervaring oplevert voor de deelnemers van de witte en zwarte brigades.

Foto-onderschrift:
V.l.n.r. Student Eva Faber, docent André Meulenkamp en een stralende winnares Daphne Kolk na de prijsuitreiking.

Artikel delen