Tafellinnen voor extra hygiëne

Tafellinnen voor extra hygiëne

Hygiëne alert voor restaurants: linnen draagt bij aan een corona-vrije-tafel.

Bij het ontwikkelen van corona-protocollen wordt volop gezocht naar veilige manieren om gasten te kunnen ontvangen. Hierbij kan tafellinnen en bedrijfskleding voor een belangrijk deel ondersteunen.

Schoon met linnen 

Er is aangetoond dat bacteriën volop aanwezig blijven bij ongedekte tafels, zelfs als deze na ieder etentje wordt schoon gemaakt. Tafellinnen resulteert in een vijf keer zo schoon tafeloppervlak. Daar komt nog bij dat gasten alleen de eigen set tafellinnen gebruiken daar deze steeds wordt verschoond en obers of serveersters alleen de hoeken van een tafelkleed aan hoeven raken. Hierdoor wordt de kans op crosscontaminatie verkleind en kunnen gasten dus genieten van de horeca met minder risico.

Hygiënisch schoon professioneel wasproces

Industriële wasserijen kunnen hygiënisch schoon wasgoed leveren en zijn hier veel beter toe geëquipeerd met een professioneel machinepark aan alternatieve oplossingen. CERTEX gecertificeerde bedrijven zijn hier specifiek op ingericht. CERTEX is een gerenommeerd en geaccrediteerd branche certificaat gebaseerd op ISO 9001 (kwaliteit) en EN 14065 (hygiëne). Hiermee kunnen textielservicebedrijven niet alleen zorgdragen voor schoon linnen op tafel maar ook voor hygiënisch schone werkkleding voor alle werknemers op de vloer en in de keuken.

Dagelijks schone kleding

Professionele reiniging van werkkleding resulteert in een standaard werkwijze voor alle werkkleding (ten opzichte van thuiswassen), waarmee het risico van niet-hygiënisch wassen wordt verlaagd en de eenduidige kwaliteit en uitstraling van de kleding wordt geborgd. Om de hygiëne te borgen moet het personeel uiteraard wel dagelijks/per shift een schone kledingset ontvangen.

Meer voordelen van textielservice

Textielservicebedrijven kunnen ondersteunen in de reiniging van mondkapjes en beschermingsmiddelen. In de 1,5 meter samenleving zal de horeca ook genoodzaakt zijn (hand)desinfectie te faciliteren, ook hierbij kunnen diverse textielservicebedrijven oplossingen bieden.

Tags: 
Artikel delen