Update NOW-loket: al 35.000 aanvragen

Update NOW-loket: al 35.000 aanvragen

Werkgevers die in aanmerking willen komen voor de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) konden sinds gisteren, maandag 6 april om 9:00 uur, een aanvraag indienen bij UWV. In één dag zijn er al 35.000 aanvragen gedaan.

De raad van bestuur van het UWV had vrijdag aangekondigd dat er opstart- en uitvoeringsproblemen kunnen ontstaan. Een kwartier na openstelling van het noodloket bedroeg de wachttijd 16 minuten, maar die was een uur later alweer geslonken tot minder dan 5 minuten. Tegen het middaguur was de wachtrij geheel verdwenen. Wie onverhoopt toch in de wachtrij moet plaatsnemen, raakt zijn plaats niet kwijt als hij de pagina verlaat, meldt Accountancy Vanmorgen. 

Werkgelegenheid behouden in moeilijke tijden

De regeling NOW is bedoeld om zoveel mogelijk werkgelegenheid te behouden in deze moeilijke tijd. Werkgevers met minimaal 20 procent omzetverlies over een periode van drie maanden, komen in aanmerking voor een tegemoetkoming in de loonkosten voor de maanden maart tot en met mei, op voorwaarde dat ze hun personeel gewoon doorbetalen. Die tegemoetkoming is maximaal 90 procent bij een omzetverlies van 100 procent en evenredig minder bij een lager omzetverlies. In eerste instantie betaalt UWV een voorschot van 80 procent van de tegemoetkoming. Het voorschot wordt in drie termijnen betaald.

Wil je op de hoogte blijven al alles rondom de corona-crisis dat relevant is voor jouw bedrijfsvoering? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van Entree Magazine!

Tags: 
Artikel delen