Daalder* verhuist naar Amsterdam-West

Daalder* verhuist naar Amsterdam-West

Nog geen half jaar nadat chef Dennis Huwaë met Daalder zijn eerste Michelinster ontving, pakt het team ’t restaurant in. Inclusief ster. Daalder verhuist naar de Postjesweg 1 in Amsterdam en neemt al het beste mee naar hun nieuwe locatie in Het Sieraad. Daar, in het voormalige Edel, vindt Huwaë de ruimte om zich opnieuw verder te onderscheiden. In smaak en sfeer.

Sterrenrestaurant in dynamische setting

Dennis: “Het is al jaren mijn droom een sterrenrestaurant te hebben dat ’t even anders doet. Een relaxte plek waar iedereen zich welkom voelt. Op het bord zijn we dat altijd geweest, maar nu pakken we écht de ruimte om die zaak te zijn.”

daalder tafeldecor

Sinds 2016 is Dennis Huwaë chef en mede-eigenaar van Daalder op de Lindengracht, waar eten op sterrenniveau wars is van plechtig gedoe of stijve bediening. Het voormalige bruin café in de Jordaan ontving in maart 2021 zijn eerste Michelinster. Toch zijn de ambities van Huwaë groter dan de 54m2 die zijn restaurant daar telde. In Het Sieraad krijgt Huwaë met zijn team de meters om zich nog verder te onderscheiden. En in een dynamische setting mensen samen te brengen.

Daalder in een nieuw jasje

“Bij Daalder willen we zoveel mogelijk verschillende gasten aan tafel krijgen. Hier kan dat.” Het gepoetste messing en marmer van hun thuis in de Jordaan maken op de nieuwe locatie van Daalder plaats voor neon, grafische vormen en street art. Aan de Postjesweg barst de zaak van energie met een bar om de avond door te borrelen, de ronde 8-persoonsbooths waar groepen vrienden samen komen, en muziek die de avond ook op smaak brengt.

daalder boots

De omgeving mag totaal anders zijn; het team serveert in hun nieuwe thuis alle Daalder-signaturen met datzelfde persoonlijke praatje aan tafel, die échte aandacht en met de relaxte maar precieze service. De ravioli met rode biet, de sate ayam-amuse, en Daalder’s iconische “stroopwafel” – stuk voor stuk verhuizen ze mee. ‘Het beste keert terug. Maar in een heel andere setting.’

Het restaurant aan de Lindegracht komt zeker niet leeg te staan. Daar ontwikkelt Dennis zijn visie door. Om later dit jaar te heropenen in zijn missie voor die tweede Michelinster.

Op de hoogte blijven van nieuws uit de horeca? Meld je aan voor de Entree nieuwsbrief!

Artikel delen