Geopend: hotel Unplugged in Rotterdam

Tags: hotel

Geopend: hotel Unplugged in Rotterdam

Hotel Unplugged in Rotterdam opende eerder dit jaar de deuren. Designstudio The Invisible Party is verantwoordelijk voor het design. Bekijk foto's ervan onder dit bericht.
 

Hotel Unplugged is verlengstuk van Rotterdam

hotel unpluggedHet doel was hotel Unplugged neer te zetten als een verlengstuk van het vooruitstrevende Rotterdam. Vibrant en youthful moest het worden. En vooral kleurrijk. Een plek waar de standaard wordt losgelaten en vernieuwing centraal staat. Het hotel wil hiermee een nieuwe groep reizigers aanboren: de millennial die het ontdekken graag combineert met comfort en design. Het hotel is een plek waar ze echt even kunnen ‘unpluggen’. 

Hotel Unplugged terug te vinden in het interieurdesign

De naam van hotel Unplugged is veel terug te vinden in het interieur. Hetzij met designergrapjes, zoals een zwart-wit tv-ruispatroon dat onder andere op kussenslopen en de terrazzo vloer terug te vinden is, hetzij door verschillende teksten op de muur die verwijzen naar het ‘unpluggen’ en de naar de naam vormgegeven lampen in de publieke ruimtes.

Over hotel Unplugged

De totale grootte van het hotel bedraagt 595m2 en het pand bestaat uit vijf lagen: de kelder, de begane grond en drie etages met hotelkamers. De totale oppervlakte van de kelder bedraagt 108 m2, die van de begane grond 130m2 en de overige drie etages hebben een oppervlakte van rond de 120m2. Op de begane grond zijn de ingang, een café en verschillende co-working spaces te vinden. Het hotel bestaat uit in totaal 28 kamers en er zijn vier verschillende types ontworpen. Type A en B hebben een totale oppervlakte van respectievelijk 13m2 en 17m2. Deze type kamers zijn lang en smal. Type C en D zijn wat groter en vierkanter en hebben een oppervlakte van 24m2. Alle kamers hebben hun entree in het badkamer gedeelte. The Invinsible koos voor een kleurgebruik waar pistache en lavendel worden afgewisseld met roest en zwart. 

Creatief omgaan met de ruimte van hotel Unplugged

hotel unpluggedAlle kamers betreed je via de badkamer en in elke ruimte fungeert het bed niet alleen als bed, maar eveneens als werkplek, een meetingpoint of een plek om even uit te tunen. Het bed past alleen over de breedte van de kamer en staat daarom in elke kamer bij het raam. Hierdoor werd alle ruimte effectief gebruikt. 

Connectie met de stad

Vivian van Schagen, oprichtster van designbureau The Invisible Party: “Voorheen ging het om veel ruimte, status en prestige. Vandaag de dag gaat het eerder om beleving en de connectie met een stad en de gemeenschap. Bovendien wordt ruimte steeds kostbaarder en dus moet je als interieurontwerper veel creatiever omgaan met de beschikbare vierkante meters.” The Invisible Party werkte eerder al met Hema, Patagonia, W Hotel, en The Student Hotel.

 

Artikel delen