Kerk Sittard wordt 'culinair bedevaartsoord'

Kerk Sittard wordt 'culinair bedevaartsoord'

Creatief ondernemer met restricties: HORECA G7 Food & Drinks tovert historisch kerkje Sittard om tot restaurant. 

Danny Meijers en zijn chef-kok Rik Opstals van restaurant G7 Food & Drinks in hartje Sittard hebben het historische Gruizenkerkje in hartje Sittard omgetoverd tot restaurant. Op een plek waar voorheen de mis werd opgedragen, worden de komende maanden verrassende, culinaire gerechten gepresenteerd en oesters geslurpt in een setting die inspirerend, verrassend en op zijn minst uniek te noemen is.

Hemels genieten 

“Om ons aan alle horecaprotocollen en richtlijnen van het RIVM te houden moesten we creatief zijn”, zegt Meijers. “Dus toen deze anderhalve week geleden duidelijk werden, zijn we meteen in gesprek gegaan met de Stichting van de Gruizenkerk. We wisten al meteen dat we de kerk wilden gaan gebruiken voor iets speciaals.” “Gelukkig was iedereen direct erg enthousiast over onze plannen”, vult Opstals aan. “Met hulp van gasten, vrienden, familie en ons fantastische team werd binnen een aantal dagen een concept verwezenlijkt waar normaal gesproken maanden aan vooraf gaat.” Een restaurant inrichten, heel veel maatwerk, professionele fotografie. Er is zelfs een tijdelijke site gebouwd, www.hemelsgenieten.nl, waar mensen al een kleine indruk kunnen krijgen van wat ze kunnen verwachten en kunnen reserveren.

Creatief ondernemen 

“In zo’n periode komt de echte ondernemersgeest boven drijven”, vindt Meijers. “Je hebt er niks aan om bij de pakken neer te zitten en te klagen. Schouders eronder en gas geven! We zijn er super trots op dat we dit binnen zo’n korte periode hebben kunnen verwezenlijken.” Het resultaat mag er wezen: een moderne, hedendaagse, gastronomische setting op een unieke locatie zonder afbreuk te doen aan de historische elementen van de Gruizenkerk. Het Gruizenkerkje werd in 1634 gebouwd door de Protestantse gemeente. Het gebouw lag destijds helemaal verscholen tussen de rest van de bebouwing van de Gruizenstraat. In 1680, na de verwoesting tijdens de Franse bezetting, werd de kerk herbouwd.

Tags: 
Artikel delen