BOAT&CO: ‘nieuwe buur’ van de Houthavens

BOAT&CO: ‘nieuwe buur’ van de Houthavens

Sinds 2017 bouwt Amsterdamse hotelgroep City ID aan de nieuwe buur van de Houthavens. Het is BOAT&CO. Geen thuis ver van huis, maar het ‘weg van huis’ dat je het liefste mee naar huis zou nemen. Ook als je als Amsterdammer enkel een biertje aan de bar komt doen. In oktober trekt het hotel officieel in de hoofdstad. BOAT&CO opent dan, direct aan ’t IJ, op Revaleiland 500.

Op de rand van het bed voerde Alexander Goad zijn conference calls. Of tegen een muur gedrukt. Zijn bureau was simpelweg niet veel groter dan zijn laptop. Het werd voor de CEO van ’t Nederlandse City ID de inspiratie voor een nieuw soort hotel. Een plek die de vrijheid van thuis combineert met een designinterieur en het comfort van hotelservice. BOAT&CO. Die vrijheid begint al in de indeling van de appartementen. Van de IJ-zijde suites tot knusse studio apartments: alle kamers zijn uitgerust met een ingerichte keuken en een plek om te werken, te eten en te ontspannen. Maar bij BOAT&CO komt de vrijheid van een appartement – niet als thuis – met wellness op de begane grond, een restaurant aan het water en om de zoveel dagen een brandschone kamer.

82 kamers, 82 kansen
Nieuwbakken Amsterdammer BOAT&CO maakt van 82 kamers 82 kansen om haar stad te ontdekken. Elke dag. Vanuit de One Bedroom Apartment - Voor een manager die zich enkele weken in Amsterdam vestigt. Vanuit de Waterfront Penthouse - Voor een stelletje dat de overvolle agenda even negeert. In de Two Bedroom Apartment - Voor gezinnen die een huis in verbouwing even ontvluchten. Of een groep vrienden die in een paar dagen alle bars en restaurants in de stad probeert te bezoeken. Maar BOAT&CO is vooral ook voor de buurt.

Een goede buur
Want met local City ID als geestesvader wil BOAT&CO niet alleen iets brengen, maar het beste van de buurt met anderen delen. Waar zijn de beste lokale producenten te vinden? Welke restaurants mag je niet missen? Welke straten zijn het leukste? De buurt heeft en geeft het antwoord. Het team BOAT&CO deelt ze met de wereld. In het atrium mengen de Houthavenaren en andere Amsterdammers zich met internationale gasten. Een klein food court en de bar trekken ze de gehele dag naar BOAT&CO. Om gefocust een stuk uit te werken in de lobby, een cocktail te drinken aan de bar of door de dag heen een van de lichte internationale gerechten te bestellen. Chef Ricardo van Ede en zijn team creëren een menu waarop simpelweg lekker nét iets gezonder of verantwoorder is. Zonder gezondheidspoespas. In het voorjaar van 2020 komen Amsterdammers en gasten ook samen in het restaurant met (een groot) terras aan de IJ-zijde van het pand.

De nieuwe Amsterdamse School
Net als haar buurt is het pand aan Revaleiland klimaatneutraal en zo goed als zelfvoorzienend, maar ondanks dat is BOAT&CO wars van futurisme. Martin Brudnizki (bekend van zijn werk voor o.a. Four Seasons, Soho House Group, Nobu en Rosewood hotels) tekende voor BOAT&CO een warm interieur met een zweempje van de Amsterdamse jaren vijftig. Rijke materialen mengt hij met de aardse tinten van de fifties. De architectuur door Kollhoff & Pols is een losse interpretatie van de iconische Amsterdamse School. Massieve bakstenen vlakken worden afgewisseld met opvallend erkers en metalen dakkapellen. 

Artikel delen