Eerste NLse vestiging Pret a Manger Utrecht

Eerste NLse vestiging Pret a Manger Utrecht

De eerste Nederlandse vestiging van het Britse sandwichconcern Pret A Manger opent maandag 19 maart de deuren op Utrecht Centraal. De keten, met wereldwijd 450 vestigingen, viert de opening met het ‘Het grootste ontbijt van Utrecht’.

Pret A Manger biedt verse, handgemaakte producten die dagelijks ter plekke bereid worden. De ingrediënten zijn waar mogelijk biologisch en zo veel mogelijk lokaal geproduceerd. Er is een brede selectie vegetarische en veganistische broodjes, salades en wraps, naast het aanbod van gerechten met onder andere Zweedse gehakballen, zalm en rivierkreeft.

450 winkels
Pret A Manger opende in 1986 voor het eerst de deuren in Londen. Momenteel heeft het wereldwijd ongeveer 450 winkels, onder andere in Singapore, de Verenigde Staten, China, Dubai en sinds vorige maand Denemarken. De winkels zitten zowel in steden als op stations en op vliegvelden.

Samenwerking
Pret A Manger is voor de komst naar Nederland en Denemarken een samenwerking aangegaan met HMSHost International, wereldleider in het creëren van winkel- en dinerervaringen op reislocaties. HMSHost zal de winkel in Utrecht exploiteren. De keten streeft er naar zo min mogelijk afval te produceren door het hergebruik van materialen. Wie zijn eigen beker meeneemt krijgt 50 cent korting. Overal ter wereld worden niet verkochte producten aan het eind van de dag gedoneerd aan een goed doel. In Utrecht zal het Leger des Heils dagelijks deze producten mogen verdelen onder daklozen

Ontmoetingsplekken
Walter Seib, CEO HMSHost International: “HMSHost International heeft als streven om overal ter wereld fijne ontmoetingsplekken te ontwikkelen door inspirerende winkels te openen. Pret A Manger en HMSHost International delen dezelfde visie op het gebied van duurzame aanpak, voedselkwaliteit, versheid en innovatie en we willen die graag delen met onze bezoekers in de nieuwe winkel in Utrecht.”

Training
Michael Haley, partnerships director bij Pret A Manger: “We kijken erg uit naar de opening van onze eerste vestiging in Utrecht, op een van de drukste punten van Nederland. We hebben een ervaren team samengesteld dat hard gewerkt heeft om de beste lokale producten te selecteren voor onze gerechten. Het team heeft in Groot-Brittannië een speciale training gevolgd om zo de beste kwaliteit en service te kunnen bieden aan onze Nederlandse klanten.”

 

Artikel delen