[Fotoalbum] Amehoela, Rotterdam

Na 4 jaar leegstand heeft een pand in het centrum van Rotterdam plaatsgemaakt voor Amehoela Rotterdam: de eerste neo-tiki bar van Rotterdam met tropical streetfood.  

De naam Amehoela geeft volgens de initiatiefnemers precies aan waar de Rotterdammer voor staat: no nonsens. Daarnaast is het ook een knipoog naar het tropische neo-tiki concept. Amehoela slaat namelijk op Hula, de Polynesische dansvorm. Een smeltkroes van de tropen met een Rotterdams randje, dat is Amehoela in een notendop.

Interieur
Eigenaren Fela (28), Oscar (28), Thomas (31) en Xander (28) zijn onderdeel van dat Rotterdamse randje. Ze hebben zelf hun bar ingericht met veel kleur, riet, planten en hout. 

Bar
De grote inspiratiebron voor Amehoela zijn de tiki-bars zoals ze ontstonden in Amerika rond de jaren ’30. Men waande zich hier in een strandbar op een tropisch eiland. De tiki-bar ontstond ooit om te ontsnappen aan de dagelijkse realiteit. Dit is de basis van Amehoela, maar dan wel in een modern jasje: neo-tiki. De cocktailkaart neemt je mee op reis naar the Pacific, the Americas en we eindigen in de Carribean.

Menukaart
De menukaart zal bestaan uit tropical streetfood, geïnspireerd op de street food cultuur van Mexico-stad, Havana, Manila, Buenos Aires en Lima. Denk aan gerechten als taco’s met krokante vis of zacht gegaarde varkensschouder, Kinilaw: de frisse Filipijnse ceviche met zeebaars, vegetarische Succotash salade met limabonen en malse Argentijnse steak met kruidige chimichurri. De menukaart zal klein maar fijn zijn, met regelmatig nieuwe gerechten. 

Muziek
Naast bar en restaurant is Amehoela iedere donderdag, vrijdag en zaterdag open tot 02:00. Iedere laatste vrijdag van de maand zal er een feestje worden gegeven dat door zal gaan tot in de late uurtjes. Er zal voor deze feestjes samengewerkt worden met vooral DJ’s en artiesten van Nederlandse bodem, en af en toe een internationale naam.

Reacties

Reactie toevoegen