Foto Jan Sluijter

[Fotoalbum] Bierboutique, Rotterdam

Sinds begin februari is op de Witte de Withstraat, in het voormalig pand van Jaffa 2, in Rotterdam Bierboutique geopend.  Eigenaren Iris Wulffraat en Jan Wouters, van het op steenworp afstand liggende eetcafé Opa, zagen in dit 18-eeuwse pand met prachtige gevel hun kans voor een nieuwe stap.

Gouden muren, fluweel beklede stoelen, zwart-wit tegels en een schitterde donkergroene bar met daaraan hoge ronde zwarte krukken. Dat is typerend voor de nieuwe zaak. De donkergroene bar met glazen kastjes springt direct bij binnenkomst in het oog. Het design is in handen van De Horeca Fabriek. Naast de speciaalbiertjes op de tap en de 70 verschillende bieren op de fles kunnen de gasten ook kleine gerechten bestellen, zoals kazen en charcuterie. Daarnaast kan er van donderdag tot en met zondag worden geluncht en gedineerd. Het eten dat wordt uitgeserveerd is eenvoudig met een elegante twist.

Wijn
De niet-bierfanaten hoeven de Bierboutique overigens zeker niet te schuwen, want er worden ook gin tonics geserveerd en andere sterke dranken. Daarnaast is er een uitgebreide wijnkaart en kan er ook gewoon frisdrank worden besteld. De stoere zytholoog (biersommolier) Lisa Rakers schenkt voor ieder wat wils en zit boordevol kennis over bier. Samen met chef Renate Boes en chef Leila Meyers gaat zij de scepter zwaaien in de Bierboutique. Renata Boes is al jaren chef bij Opa.

Voor de vrouw
Wulffraat: "We zochten een nieuwe uitdaging, iets dat we helemaal van de grond af aan samen op konden bouwen. Een zaak met een eigen identiteit.’’ Met de Bierboutique komt een langgekoesterde droom uit voor het Rotterdamse horecasetje. Wouters: "Toen een van de mooiste panden van Rotterdam, nota bene tegenover Opa, vrij kwam, wisten we meteen dat we hier iets wilden beginnen. Aangezien speciaalbier enorm in opkomst is en we in Rotterdam een plek misten waar ook de vrouwelijke bierdrinker op haar wenken wordt bediend, kwamen we op het idee van de Bierboutique.’’

Reactie toevoegen