Foto Nathan Reinds

[Fotoalbum] Danel, Utrecht

Inmiddels is dit restaurant aan de Utrechtse singel al even open. Danel voert een Franse keuken met klassieke en moderne gerechten. Op de menukaart is een doorsnede te vinden van wat Frankrijk te bieden heeft.

TivoliVredenburg in Utrecht is een levendige ontmoetingsplek geworden met meerdere nieuwe restaurants. Ook Danel is er sinds september gevestigd. Door de informele en bruisende sfeer voelt iedereen zich welkom bij Danel. 

Interieur
Bij Danel zijn we dol op het goede Franse leven en dat zie je terug in het interieur", zegt Cleo Vehmeyer, directeur van Danel en tevens jurylid van de Entree Awards. "Door de grote bollampen, spiegelwand en zwart-witte tegelvloer waan je je even in Parijs. Schuif gezellig aan op één van de comfortabele rode banken, neem plaats aan de grote en gezellige bar in het midden of kies, bij mooi weer, voor een plekje op het grote terras op het zuiden. Binnen is er plaats voor 200 mensen. Wanneer het volledige terras staat, kunnen hier ook nog 150 gasten genieten van een Franse lunch of diner en het Hollandse zonnetje. Wanneer de werkzaamheden aan de singel zijn afgerond, zit je hier ook nog eens heerlijk aan het water."

Patisserie
Verder is het restaurant ook zeer geschikt voor diners of borrels met grote groepen. Het achterste gedeelte van het restaurant is semi-gescheiden van de rest en leent zich goed voor wat meer privacy. In dit achterste gedeelte is ook een patisserie-hoek, waar Franse desserts en gebakjes worden bereid. 

Verbonden aan muziek
Danel dankt haar naam aan Quatuor Danel, het Franse strijkkwartet dat met regelmaat optreedt in TivoliVredenburg. Waarom? Allebei Frans, stoer en verbonden aan muziek.

Reactie toevoegen