Foto Peter Baas

[Fotoalbum] Le Barrage, Alblasserdam

Restaurant Le Barrage is de nieuwste aanwinst binnen de Willaerts Group van de Papendrechtse horecaondernemer Bjorn van Dijl, die de afgelopen 15 jaar meerdere horecazaken heeft geopend. De nieuwe horecazaak opent 12 januari.

Le Barrage, wat de dam betekent in het Frans, heeft een uitgebreide dinerkaart met gerechten uit de Franse keuken met moderne invloeden van wereldkeukens. De voormalige kluis van de Rabobank is omgevormd naar een wijnkluis met constante temperatuurregulering waaruit de grootste wijnselectie uit de Alblasserwaard wordt geserveerd. Het restaurant heeft een capaciteit van 180 zitplaatsen verdeeld over de verschillende verdiepingen en zal in het voorjaar daarnaast een ruim terras aan de waterkant krijgen.  

Lange periode van verbouwen
Van Dijl: “Velen kennen enkel de voorkant van dit prachtige pand op de dam, ik zag het vanaf het water en wist direct dat deze locatie in combinatie met het unieke pand zich uitstekend leent voor een restaurant. Ontzettend trots dat Le Barrage op 11 januari officieel geopend zal worden na de lange periode van verbouwen”, aldus Van Dijl. 

Over Bjorn van Dijl
Van Dijl, geboren in Papendrecht en opgegroeid in een ondernemersgezin, is eigenaar van de Willaerts Group. De Willaerts Group bestaat uit  7 horecaondernemingen in de regio Zuid-Holland: Le Barrage (Alblasserdam), Grand Café Willaerts (Papendrecht), Italiaans restaurant il Mercato (Papendrecht), Italiaans restaurant Strada del Vino (Dordrecht), BistroTwee33 (Dordrecht), Admiraliteit (Rotterdam) & Crazy Pianos (Scheveningen).

Electra en licht: DEP
Interieur: Heineken Interieur Design (Ferry Tabeling)
 

Reactie toevoegen