Haags horecaconcept Bleyenberg opent in juli

Begin juli opent Bleyenberg: een compleet nieuw horeca- en uitgaansconcept in het oude Kwantumgebouw op de Grote Markt in Den Haag. In het pand komen een restaurant, koffie-, cocktail en rooftopbar, technoclub Het Magazijn en meeting spaces.

Bleyenberg bestaat uit 5 verdiepingen. Na de ingang staan gasten meteen in het bruisende hart van Bleyenberg: restaurant De Kantine. Het restaurant heeft drie verschillende kaarten: ontbijt, lunch en diner, gebaseerd op de lichte en zonnige mediterraanse keuken. De hoge plafonds, enorme raampartijen en een oppervlakte van 350 vierkante meter zorgen voor een open en ontspannen ambiance.

Rooftopbar
Verdeeld over de eerste en tweede verdieping is het zakelijke gedeelte van Bleyenberg: de meeting spaces, oftewel Het Kantoor. Dan de rooftopbar op de 4e verdieping: het dakterras zal voor de helft van de 320 m² overdekt zijn, zodat deze ook in de winter goed toegankelijk is. De andere helft is open, maar zal ook verwarmd worden op de frissere dagen.

Technoclub
In de kelder van Bleyenberg, waar de Kwantum vroeger haar magazijn had, opent op 6 juli de nieuwste technoclub van Den Haag haar deuren: Het Magazijn van Bleyenberg. In deze nieuwe, intieme club gaat het om muziek van hoge kwaliteit, vrijheid, gelijkheid en anonimiteit. Het Magazijn heeft een eigen ingang links van het pand en heeft een 24-uurs-vergunning en er is plek voor zo’n 150 man. Het Magazijn gaat een nauwe samenwerking aan met District25, o.a. bekend van The Crave Festival in het Zuiderpark. In de eerste maanden is Het Magazijn geopend op de vrijdagen en zaterdagen, later komt hier nog de donderdag bij.

Oud-bedrijfsleider
Waar komt de naam Bleyenberg vandaan? John Bleyenberg is de befaamde oud-bedrijfsleider van Kwantum Behang BV, vertellen Raoul Ferla en Torsten Heeres van Bleyenberg, de initiatiefnemers van het horecaproject. "In de jaren ’80 en ’90 stond hij vijftien jaar lang aan het roer. Hij is de man die van de Kwantum een begrip maakte. Hij is een allemansheld. De man die dag in dag uit heel Den Haag voorzag van behang. De jaren ’80 en ’90 waren roerige tijden. Rellen, inbraken, het het ging er heftig aan toe op de Grote Markt. John Bleyenberg heeft het zo lang volgehouden door zijn geweldige levensinstelling: niet lullen maar poetsen. Hij nam zelf het heft in handen. Als er wat aan de hand was in de zaak wachtte hij niet op de politie. Die kwam toch niet. Nee, hij smeet eigenhandig het gajes door de voorruit. Bley was de baas van zijn eigen universum. Handen uit de mouwen. Je moet zelf wat van je leven maken. Niemand anders doet het voor je. Bley had de 'just do it-mentaliteit' avant la lettre. Haags. Eerlijk. Tikje rebels. En recht voâh ze raap." 

Ode aan Bleyenberg
Bleyenberg is een hommage aan hem, aan de geschiedenis van het gebouw en aan Den Haag. Een saluut naar het verleden, met een blik op de toekomst. Daarom staat er bij de ingang een bronzen borstbeeld van John Bleyenberg. John en zijn vrouw Anneke.

Den Haag horecastad
​Overigens openen nog veel meer zaken hun deuren in Den Haag. Lees hier welke. 

Reactie toevoegen