Branchenieuws
Foto Tony Perez

[Fotoalbum] Best Barista, Foodhallen A'dam

De Entree-verkiezing Best Barista 2015 vond op maandag 16 november plaats middenin de Amsterdamse Foodhallen. 13 barista’s streden achter 2 speciale bars om een finaleplek. Bekijk hieronder de foto’s van de wedstrijd.

Deze verkiezing is nieuw dit jaar en verliep parallel met de verkiezing Best Bartender. Samen met We Love HomeMade en Coffee & Foam zetten deze 2 competities een nieuwe standaard neer op het hoogste niveau. De 3 Best Barista-finalisten zijn Milou Savelkoul (Coffeelab UC, Eindhoven), Jeroen Brugman (Smit & Dorlas) en Wouter Andeweg (Bocca, Amsterdam).

Beoordeling
De jury van Best Barista bestond uit voorzitter Rahwa Gebremenskel (Coffee and Foam), Moniek Smit (Coffee Consulting), Esther Maasdam (Coffee Connoisseur), freelancebarista Vincent Zwaan en thuisbarista’s Jan van der Weel en Frans Goddijn. Voor zowel Best Barista als Best Bartender werd in een afvalrace van 3 rondes getoetst op kennis, snelheid en vaardigheid, creativiteit, persoonlijkheid en de gastvrijheid.

Entree Hospitality & Style Awards
De finalisten worden uitgenodigd voor het grootse gala van de Entree Hospitality & Style Awards, op maandag 30 november in Studio21 in Hilversum. Hier worden de winnaars bekendgemaakt. Volg alles op sociale via #HSA2015 en #BestBaristaHSA.