Foto Jim Ellam

[Fotoalbum] Bij Qunis, Lijnden

In maart opende Ronald Kunis in een voormalig gemaal in Lijnden restaurant Bij Qunis. 'We wilden graag een restaurant beginnen in een historisch gebouw met een verhaal,' zegt Ronald, voormalig executive chef van Restaurant De Kas in Oost tegen Het Parool. 'Het versterkt mijn identiteit. In een industrieel pand is het mooi om linnen op tafel te leggen. Dat geeft een mooi contrast. Mijn kookstijl is stoer en robuust, maar wel verfijnd. Dat is ook wat we hier willen neerzetten.' 

De chef kookt met streekproducten en veel seizoensgebonden groenten. 'Ik ben gewend met het seizoen mee te koken. Als het regent of hagelt, worden groenten later geoogst en als het stormt, komt er ­andere vis binnen. Ik laat me inspireren door de natuur.'

Meinummer Entree
Dit artikel verschijnt in het meinummer van Entree. Nog geen abonnement? Sluit deze dan nu af en ontvang Entree het eerste jaar 11 keer voor slechts 39 euro. 

Reacties

Reactie toevoegen