[Geopend] Blue by KLM op Schiphol Airport

Blue is het nieuwe restaurant met aangrenzende bar in KLM’s non-Schengen Crown Lounge op Amsterdam Airport. Zowel het betaalde fine dining restaurant met signatuur van sterren-chef Joris Bijdendijk, als Blue bar, is nu open voor gasten. De andere gebieden in de nieuwe lounge zullen deze zomer volledig openen. Concrete is verantwoordelijk voor het design.

In een unieke omgeving en met uitzicht op de start- en landingsbanen van de luchthaven, biedt restaurant Blue haar gasten het beste van Nederland. Het menu, van de signatuur van chef Joris Bijdendijk en onder leiding van chef Jack Luteijn gecreëerd, bevat hoogtepunten van het seizoen, zoals Oosterscheldekreeft, witte asperges en Bergse ansjovis. De gerechten worden aangevuld met een voortreffelijke wijnkaart van jong Nederlands talent, maître-sommelier Terence Schenk. Blue biedt, tegen betaling, ontbijt, lunch en diner in een luxe sfeer; inclusief een kaaskabinet, een drankenkamer, een terras en verschillende private dining ruimtes.

Menu
Het restaurant komt niet alleen tegemoet aan een breed scala aan culinaire smaken, maar kan ook rekening houden met drukke (reis)schema’s. Gasten kunnen zich verheugen op een ontspannen bezoek, waarbij zorgvuldig op individuele timing en behoeften wordt gelet. Het bijzondere menu van Blue is samengesteld door chef Joris Bijdendijk van RIJKS*.  Bijdendijk werkt voornamelijk met lokale, authentieke ingrediënten en geeft de voorkeur aan met kleinere producenten. Bijdendijk onderstreept het belang van eenvoud, zonder de hoogste normen uit het oog te verliezen. Groenten spelen vaak een hoofdrol in Bijdendijk’s gerechten, die niets te wensen over laten. Als onderdeel van een nieuwe generatie jonge ambitieuze chefs met een frisse culinaire visie, is Joris er trots op de Nederlandse gastronomie naar een nieuw tijdperk te brengen en tegelijkertijd het Nederlandse culinaire erfgoed te beschermen.

Settings en keuzes
Blue-gasten kunnen zich in verschillende settings laten bedienen. Behalve voor een meer intieme dinertafel, kan men ook kiezen voor een plaats aan de counter bij de grote, open keuken - de perfecte plek om culinaire creaties te zien ontstaan. Het terras langs de volledige lengte van het restaurant biedt een alternatief - en een overweldigend uitzicht op de start- en landingsbanen. Speciale extra’s zijn onder meer een perfect gebalanceerde klimaatkaaskast met meer dan 20 van de beste Nederlandse kazen. De aangrenzende drankenkamer biedt elke gewenste drank - met de nadruk op Nederlandse likeuren en wijnen - plus een speciaal niet-alcoholisch menu. 

Blue bar
De chicste koffielounge en cocktailbar in één: in Blue bar staan ‘s werelds beste barmannen en barista’s klaar om gasten met hun creaties te inspireren. Meer dan 300 lokale en internationale sterke dranken en een verfijnd klassiek en innovatief cocktailmenu worden aangevuld met een heerlijke keuze aan hapjes en zoete lekkernijen. Of gasten er nu hun ochtend starten, na een lange dag tot rust komen of tussendoor even willen relaxen, de bar Blue is the place to be. Naast een luxe restaurant en bar biedt het ‘Sky’-gebied ook 2 multifunctionele private dining ruimtes. Met geavanceerde multimedia-faciliteiten en een stijlvolle, intieme omgeving creëren deze ruimtes de perfecte setting voor een zakelijke bijeenkomst, conference call of VIP-diner - ideaal voor vergaderingen,
restaurants, lunch of ontbijt voor 2 tot 8 personen. Een butlerdienst garandeert toegewijde service en zeer persoonlijke aandacht.

Bestemming op zich 
Elke KLM non-Schengen Crown Lounge-gast wordt in Blue warm verwelkomd, ook gasten met betaalde loungetoegang. Reserveringen voor restaurant, bar en private dining ruimtes kunnen vooraf worden gemaakt. Blue restaurant is open en 7 dagen per week volledig beschikbaar. Blue bar biedt tijdelijk een kosteloze selectie, terwijl het geleidelijk het uiteindelijke betaalde menu introduceert. Na de officiële opening van KLM’s nieuwe non-Schengen Crown Lounge in de zomer van 2019 biedt Blue bar uitsluitend
betaalde dranken en hapjes. Blue is de eerste in zijn soort onder luchthavenlounges, en past perfect in het unieke concept van de nieuwe KLM non-Schengen Crown Lounge: innovatief, duurzaam en luxueus. Bovendien wil KLM met Blue de aantrekkelijkste lounge
ter wereld creëren. Een die het merk KLM tot leven brengt, een bestemming die op zichzelf staat.
 

Reacties

Reactie toevoegen