Foto Jesaja Hizkia

[Fotoalbum] Bodon, La Grande Brasserie

Op 4 september openden de deuren van het klassiek Franse restaurant Bodon, La Grande Brasserie. Het restaurant is te vinden het gerestylede Apollo Hotel in Amsterdam-Zuid. Bekijk de foto's van het restaurant onder dit bericht.

“Bodon is voor ons de belichaming van Franse tradities, waar we uitsluitend werken met de beste producten en meest verfijnde technieken. Bij ons gaat alles om details voor een optimale smaakbeleving”, aldus executive chef Sahin. Sophisticated, compromisloos en authentiek zijn volgens hem de bepalende waarden. Inan Sahin leerde zijn klassieke basis bij Hotel de L’Europe en verfijnde zijn kennis bij Floor 17.

Tafelbereidingen
“We gaan iedereen verbazen met dit concept. Het echte ambacht keert terug en de gasten worden getrakteerd op culinaire showelementen”, aldus gérant Kees Neve. Tafelbereidingen nemen een prominente plaats in. Zo brengt Bodon aan tafel een ode aan de Canard à la Presse. Neve: “Een prachtig klassiek gerecht, waarbij we de, in z’n geheel gebraden bloedeend, aan tafel fileren en onder toeziend oog van de gast de saus met cognac bereiden. Bij ons beleef je het traditionele vakmanschap.” Op de menukaart staan verder diverse Franse klassiekers als tournedos rossini (haasbiefstuk, met verse foie gras en truffel) en escargots de Bourgogne (biologische wijngaardslakken van slakkenkwekerij Slow Escargots, gevoed met bladgroenten, tijm en basilicum).

​Stijlvolle lounge
Het restaurant Bodon, La Grande Brasserie telt 110 zitplaatsen, die zijn verdeeld over verschillende intieme zithoeken. Naast het restaurant is er The Living Room, by Bodon. Een stijlvolle lounge die 24/7 open is voor ontbijt, een Franse high tea of om te relaxen met een cocktail of aperitief.

​Will Erens
Interieurdesigner en founder van Too Many Agencies Will Erens is de man achter het compleet nieuwe ontwerp van het restaurant. Hij heeft gekozen voor een mix van stijlen geïnspireerd op de jaren 20 tot en met de jaren 70. Denk daarbij aan Art Nouveau, Art Deco, Palm Springs en post luxury, gecombineerd met de sportlijnen van de Olympische Spelen die overal in het hotel terugkomen.

​Rijk gedecoreerd
Erens: “In het design heb ik me laten inspireren door vaste gasten die op zoek zijn naar de rijke traditie van de gastvrijheid uit het verleden, met een hedendaagse twist.” Het hotel is rijk gedecoreerd met een melange van fluweel, leer en marmer. Typerend is het vele gebruik van motieven, van de vloer tot aan het plafond. Een echte eyecatcher in Bodon is het handgemaakte tiffany glas in Lafayette stijl, maar ook de originele Parijse Patisserie bar en de lampen uit originele brasseries uit Frankrijk. Over the top luxe, less is poor, heerlijk tegendraads, een herbeleving van de vroegere gloriejaren. "Deze kosmopolitische trend is in de grote wereldsteden in opkomst, maar hier in Amsterdam is deze nog niet terug te vinden.”

Nieuwe positionering Apollo
Op het kruispunt van de 5 grachten in het stijlvolle stadsdeel Amsterdam Zuid staat het Rijksmonument Apollo Hotel Amsterdam. Het Apollo paviljoen opende in 1928 haar deuren voor de Olympische Spelen. De nieuwe positionering van de jonge en innovatieve keten Apollo Hotels focust op de waarden ondernemerschap, oprecht gastgerichtheid en out of the box.

​Tribute Portfolio
Imre Heijboer, general manager bij Apollo Hotels: “Het is voor ons een eer om vanaf oktober 2017 onderdeel te zijn van het Tribute Portfolio, van Marriott International. Ons vernieuwde Apollo Hotel Amsterdam met het prachtig design sluit perfect aan bij de superieure service en individuele stijl die bij Tribute Portfolio hoog in het vaandel staan.” Het Apollo Hotel Amsterdam beschikt over 223 kamers & suites, 5 multifunctionele zalen, een business centre, fitness en parking. De culinaire faciliteiten van het hotel zijn restaurant Bodon, La Grande Brasserie, een lobbybar The Living Room en The Harbour Club Amsterdam Zuid.

Interieur: Will Erens

Reacties

Reactie toevoegen