Foto Jim Ellam

[Fotoalbum] Braadstaal Rotisserie, Den Haag

Ze werkten beiden bij het Kenniscentrum Horeca, maar toen dat werd opgeheven zagen Bas van Kooten en Bas Jongma de kans om een eigen horecazaak te beginnen. Volgens de ondernemers was een goede Rotisserie nog een gemis in Den Haag en daarom openden ze Braadstaal.

Het duo koos voor een robuuste rotisserie uit Parijs in de zaak voor het bereiden van vlees, kip, vis en zelfs desserts. “Een rotisserie is een dure machine en daarom besloten we er één via de Franse Marktplaats op de kop te tikken. Met succes. We vonden een 3 jaar oude roodkleurige rotisserie voor een mooie prijs. Precies wat we zochten”, vertelt Bas van Kooten. Niet alleen de friet, salades en sausjes zijn zelfgemaakt, ook het interieur van Braadstaal is van eigen hand. Zo maakte de vader van Jongma de glas-in-loodramen en ontwierp zijn schoonzus het logo en de menukaart. Handig zo’n creatieve familie. De draadstalen eettafels van de hand van ontwerper Luuk van Vliet zijn typerend voor de zaak en ook de Arabescato marmeren bar- en pass zijn designelementen waar het duo trots op is.   

Reacties

Reactie toevoegen