Foto Michael Graste

[Foto's] Restyling Bridges* in Amsterdam

Restaurant Bridges* in vijfsterrenhotel Sofitel Legend The Grand in Amsterdam heeft een metamorfose ondergaan en bestaat nu uit een bar en vernieuwd(e) restaurant en bistro. Bekijk de foto's van het interieur onder dit bericht.

Foto’s: Michael Graste

Het doel was om de uitstraling een stuk laagdrempeliger te maken om op die manier ook Amsterdammers binnen te krijgen. De Schotse designer Jim Hamilton is verantwoordelijk voor de restyling. Als eerste is er in het midden een volledig nieuwe vierkante marmeren bar gerealiseerd. Om hier ruimte voor te maken is de keuken naar achteren verplaatst.

Restaurant
Verder heet het sterrenrestaurant nu Bridges Dining, waar chef Andrès Delpeut in de keuken staat. De grote planten en het gebruik van veel zwart en goud staan er centraal. Samen met de twee grote kunstwerken aan weerzijden van het restaurant is er nu een moderne en luxe uitstraling zonder dat het een ‘te’ high end-gevoel geeft. De bijbehorende private dining is bovendien vernieuwd en heeft nu een eigen cocktailstation, sigarenkast en kast met exclusieve whisky's.

​Bistro
Daarnaast is er nu ook Bridges BarBistro, een all day-concept met veel gezellige hoeken en opvallende details. Deze is een stuk groter dan voorheen. De rookruimte van wat voorheen Le Petit Bistro was is nu namelijk bij Bridges BarBistro getrokken.

Chef's table
Verder is er een nieuwe private dining ruimte achterin Bridges Dining gemaakt met een eigen cocktailstation. Ook is er een nieuwe chef's table, midden in de compleet nieuwe keuken. Los van alle nieuwe meubels is ook de opengewerkte scheidingswand tussen Bridges Dining en Bridges BarBistro helemaal nieuw. Tijdens de verbouwing was er een Italiaanse pop up-restaurant te vinden in de bibliotheek van het hotel.

Bridges-Amsterdam.nl
Design: Jim Hamilton 

Reacties

Reactie toevoegen