Innovatie

Café Remouillage houdt van complex simplisme

Het onlangs geopende café Remouillage in Amsterdam houdt van ‘complex simplisme’: geen moeilijkdoenerij op een bord met zoveel mogelijk bereidingen, maar bijzondere smaakcombinaties maken met slechts enkele ingrediënten. Aan Entree vertelt eigenaar en chef Jonathan Sparber over zijn concept.

De gerechten op de kaart zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van goede producten, maar ook van de seizoenen of het weer. Er zijn rond de tien gerechten beschikbaar op een dag bij Remouillage. Sparber: "En we houden niet van overvolle borden: liever geven we net een of twee hapjes te weinig omdat je zo ‘op het hoogtepunt kunt stoppen’."

Hooguit 4 ingrediënten
Alle gerechten bestaan uit hooguit 4 ingrediënten en voor de wijnen en andere drank geldt hetzelfde principe - less is more, vervolgt Sparber. "Ieder seizoen selecteren we zo’n 12 wijnen, plus een aantal specials. Daarnaast hebben we huisgemaakte limonade, kefir & kombucha. Wat we het allerbelangrijkste vinden is dat onze gasten met een blij gevoel naar huis gaan in plaats van met een ramvolle maag."

Interieur
Het principe van complex simplisme zie je ook terug in het interieur van Cafe Remouillage: functioneel en leuk in plaats van hip en trendy

Reacties

Reactie toevoegen