Foto SHOT BY MARV/ Marvin Duiker

[Geopend] Restaurant Carstens in Amsterdam

Deze week opende restaurant Carstens in Amsterdam. Het is een samenwerking tussen Maik Kuijpers, voormalige chef van De Librije***, en Park Plaza Victoria Amsterdam. Bekijk foto's van de zaak en de gerechten (gemaakt door SHOT BY MARV/ Marvin Duiker en Kirsten van Santen) onder dit bericht. 

In Carstens is plek voor 85 gasten. Op de menukaart staan gerechten met producten die veelal van Nederlandse bodem zijn. Op deze manier laat Carstens zien wat de Nederlandse bodem, velden, weilanden en wateren te bieden hebben; van de Veluwe tot de Noordzee. Carstens brengt de boerderij naar de stad. Naast de producten van Nederlandse bodem hebben ook de wijnen een connectie met Nederland. Dit kan variëren van wijnen van eigen bodem tot Nederlandse wijnmakers die zijn geëmigreerd naar het buitenland.

Publieke werken
De naam Carstens is geïnspireerd op die van de familie Carstens die in de 19e eeuw woonde en werkte in een van de kleine huisjes in het aanpalende hotel Park Plaza Victoria Amsterdam. Op dit bijzondere levensverhaal is het boek ‘Publieke Werken’ gebaseerd dat in 2015 verfilmd is. Brasserie Carstens heeft een eigen ingang aan de Hasselaerssteeg gelegen tussen het Damrak en de Martelaarsgracht.

Reacties

Reactie toevoegen