Foto Jim Ellam

[Fotoalbum] Cityhub, Amsterdam

Futuristische community met hubs
Overnachten in een tweepersoonscabine en de meest innovatieve, technische snufjes gebruiken? Dat kan bij CityHub, pal naast de Foodhallen in Amsterdam.

Het nieuwe CityHub in het Amsterdamse Oud-West is het geesteskindje van studievrienden Sem Schuurkes en Pieter van Tilburg. Ze leerden elkaar kennen op de universiteit in Tilburg. Tegenwoordig wonen ze beide in Amsterdam, zijn ze gek op reizen en hebben ze een afkeer van vieze hostels of te dure hotels in het buitenland. Schuurkes: “Dat laatste was de reden om CityHub te ontwikkelen. We wilden een schoon en goedkoop alternatief bieden voor de hostels en prijzige hotelkamers in het buitenland.”

Generatie Y
Na een succesvolle crowdfundingcampagne openden de vrienden daarom in juli 2012 al een voorloper van het huidige CityHub, eveneens in Oud-West. En met hulp van investeerders en ABN Amro konden de vrienden eind oktober een permanent hotel openen aan de levendige Bellamystraat, vlakbij de Foodhallen en de Ten Katemarkt. “CityHub sluit perfect aan bij de behoeften van jonge reizigers die de wereld willen ontdekken, die locals en andere toeristen willen ontmoeten en die al hun ervaringen direct online willen delen”, legt Van Tilburg uit. “Maar privacy en comfort zijn ook erg belangrijk voor generatie Y. CityHub voldoet daarom aan alle eisen van de moderne reiziger.”

Gasten ontvangen direct na het inchecken, wat ze zelf doen, een polsbandje met koppeling naar hun creditcard. “Met dat bandje en de CityHub-app op hun telefoon, kunnen onze gasten alles in het hotel bedienen. Van de biertap en douches tot het licht in de hubs”, vertelt Van Tilburg. “Ook krijgen ze via de app toegang tot een interactieve reisgids met tips en informatie over activiteiten en evenementen in Amsterdam, in de betreffende week. Bovendien beschikken we over een groot netwerk met locals, die ook in de app zijn opgenomen en die gericht vragen kunnen beantwoorden. CityHub is echt een community.”

Wereldwijd
De tweepersoonshubs zijn te boeken voor een bedrag tussen de 50 en 100 euro per nacht, afhankelijk van de reisperiode. Schuurkes: “Voor dat geld krijg je dus privacy - de hubs zijn geluidsdicht - comfort en gewoon de leukste tijd die een reiziger zich maar wensen kan. Ons doel voor de komende jaren is om CityHubs openen in Londen, Parijs, Barcelona en nog veel meer grote steden. We willen het concept zo snel mogelijk wereldwijd uitrollen.”
CityHub.com
Design: Studio Überdutch 

Reacties

Reactie toevoegen