[Geopend] Restaurant D'Andrea's in Zwolle
Foto Maurice Tiggeler van Blue Jam

[Geopend] Restaurant D'Andrea's in Zwolle

Een stukje Italië in Zwolle. Dat is het Italiaanse restaurant met aperitivobar D’Andrea’s van Hetty en Pietro D'Andrea. Het ondernemersechtpaar schakelde Homint in voor het interieur. Benieuwd naar het restultaat? Bekijk dan de foto's  (gemaakt door Maurice Tiggeler van Blue Jam) onder dit bericht.

In oktober 2018 openden de deuren van D'Andrea's. De twee ondernemers runden 24 jaar lang restaurant Da Pietro in Elburg, maar vonden het tijd voor wat nieuws. In D'Andrea's staat Hetty D'Andrea aan de voorkant en bestiert haar man de keuken. De twee kozen ervoor om geen kaart samen te stellen, maar te werken met vaste menu's van drie, vier of vijf gangen.

​Interieur
Intimiteit, gezelligheid en genieten staan centraal in D'Andrea's, vertelt Nienke Idzerda. Zij hielp Hetty D'Andrea met het ontwerp van het interieur van D’Andrea’s. "Het is een chic en toegankelijk geheel geworden." En zijn volgens Idzerda verschillende opvallende elementen in het restaurant. "Denk aan het gebruik van opvallende kleuren, waaronder koningsblauw met terra. Maar ook de wandlampjes boven de hoge tafels en de tegels aan de wand springen eruit. Tevens een eyecatcher: de spiegelwand met 10 lampjes ervoor. Door de spiegelwand lijken het veel meer lampjes, weerkaatsen ze mooi in de bronzen spiegel en ervaren gasten een diepte-gevoel."

Uitgaansleven
Door bovendien te kiezen voor ronde vormen, warme kleuren, strakke belijningen en rijke materialen heeft het Italiaans delicatesse-restaurant een unieke en warme sfeer gekregen. Het interieur is geïnspireerd op de horecabedrijven en het uitgaansleven van het Italië van nu, vervolgt Idzerda. "Het ondernemersechtpaar bezoekt vaak het geboorteland van Pietro om jonge lokale ondernemers te volgen en inspiratie op te doen."

 

 

Reacties

Reactie toevoegen