Foto Facebook De Oude Gasfabriek

[Preview] Florentin in Groningen

Op 3 september openen de deuren van Florentin (alias: FLO) in Groningen. De horecazaak, geïnspireerd op de wijk Florentin in Tel Aviv, is te vinden in de Oude Gasfabriek in het Ebbingekwartier. Eigenaren zijn Emile Bos (24) en Tom Bullinga (27), die eerder werkten bij gerenomeerde restaurants.

De eigenaren vertellen: "De Oude Gasfabriek is een prachtig pand met een industrieel karakter. Dat vraagt om een uitdagend concept. Gasten komen niet alleen voor een drankje of wat eten, maar ook voor de sfeer, een mooie ambiance en vooral een ongedwongen service. Het concept is geïnspireerd op de alternatieve en opkomende wijk Florentin, gelegen in Tel Aviv. Daar vind je een bijzondere smeltkroes van mensen, kleuren, geuren, smaken en culturen. Dit zal zich vertalen naar het eten. De keuken van Tel Aviv kenmerkt zich door een combinatie van Mediterrane, Midden-Oosterse en Noord-Afrikaanse smaken. We waren enorm geïnspireerd toen we samen in Tel Aviv waren. Man, in die stad wordt pas écht gefeest, gedronken en gegeten. Dit móéten we naar Groningen brengen dachten wij.

Muziek
“Onze liefde voor muziek speelt ook een belangrijke rol in het concept. Dj’s krijgen de ruimte om onze gasten te voorzien van verschillende stijlen muziek; variërend van deep-house, funk, disco, soul en techno. Als gasten bij ons de zaak verlaat willen ze gewoon terugkomen, klaar. Het gaat voor ons om de totaalbeleving, en die gaan we brengen in dit fantastische pand.”

Over de eigenaren
Bos is verantwoordelijk voor de voorkant en hij heeft zijn ervaring opgedaan bij gerenommeerde zaken zoals The Jane** en De Librije***. Bullinga zal verantwoordelijk zijn voor de keuken en heeft zijn kennis en kunde ook opgedaan in prachtige zaken. Hij is net teruggekeerd als souschef van Merlet*, verder is Bullinga werkzaam geweest bij De Vlindertuin* en Paviljoen Sterrebos. “Op 1 augustus kregen wij de sleutel. Deze maand gaan we gebruiken om ons concept te optimaliseren en de laatste puntjes op de i te zetten qua interieur. We hebben we super veel zin in. Dit is uiteindelijk waar je het voor doet, je eigen zaak beginnen waarin alles wat je hebt geleerd en meegekregen kan toepassen. Het is een fantastisch avontuur maar wij zijn ervan overtuigt dat we samen met onze toekomstige gasten Florentin een mooie toevoeging kunnen laten zijn in het horeca-rijke Groningen.”  

 

Reacties

Reactie toevoegen