Foto Lucas Kemper

[Geopend] Hotel Mercier in Amsterdam

Met de opening van Hotel Mercier met 46 kamers en het bijbehorende restaurant Ons Huis aan de Amsterdamse Rozengracht, heeft Arjen van den Hof er een nieuwe parel bij. Bekijk de foto's van het interieur, gemaakt door Lucas Kemper, onder dit bericht.

De naam Hotel Mercier verwijst naar Helena Mercier, die in het pand het voormalige buurthuis ‘Ons Huis’ oprichtte. Die geschiedenis is terug te vinden in het pand. De stijl van de lobby is bijvoorbeeld teruggebracht naar die van de oude bibliotheek en in het restaurant zijn elementen van de oude gymzaal te vinden. Modeontwerper Claes Iversen ontwierp bovendien 50 wandkleden, waarvan sommigen in samenwerking met Frankly Amsterdam, voor het nieuwe hotel en ook zijn er schilderijen en couturestukken van zijn hand te vinden.

Vondel Hotels
Van den Hof is eigenaar van Vondel Hotels, waar onder andere Hotel Monastère (Maastricht), Hotel De Hallen en Hotel van de Vijsel (allemaal Amsterdam) vallen. Op dit moment bouwt hij aan Hotel Pontsteiger en een hotel op de Geldersekade (allebei Amsterdam). Lees hier een uitgebreider artikel over het hotel en hier een interview met Van den Hof.

Reacties

Reactie toevoegen