Schenkt u het Huisbier van het Jaar?
Biernieuws
Foto Pim Ras

Schenkt u het Huisbier van het Jaar?

Steeds meer horecazaken hebben een huisbier. U ook? Doe dan mee aan de Huisbier van het Jaar verkiezing. Let op: aanmelden kan nog tot en met 21 november.

Voor de zevende keer gaat Entree Magazine op zoek naar het Lekkerste Huisbier van Nederland. Maar omdat ‘lekker’ een subjectief begrip is, vragen we de jury een ‘Huisbier van het Jaar’ te bepalen in de categorieën licht en zwaar. Dat moet leiden tot twee winnaars. We gaan in beide categorieën een top 3 bekendmaken. Een huisbier is een  voor uw zaak speciaal ontwikkeld en gebrouwen bier. Het mag geen bestaand bier van een brouwerij zijn (etiketbier), met slechts uw etiket/naam op fles of tapruiter. Alleen originele huisbieren mogen meedoen, dus geen etiketbieren van al bestaande huisbieren.
Dus schenkt u een echt huisbier? Meld het dan nu aan. De winnaars en runner-ups wacht dan niet alleen lof, vak-erkenning en een officiële titel, maar ook landelijke media-aandacht en bevestiging van de kwaliteit die ze op de kaart hebben staan.

De jury van de verkiezing zal haar kritische licht weer letterlijk en figuurlijk op alle inzendingen van dit jaar laten schijnen, die wederom alle worden geschonken in het Royal Leerdam-proefglas AnDer 1.0.

Aanmelden
Aanmelden kan via redactie@EntreeMagazine.nl (tot en met woensdag 21 november). Vermeld in de onderwerpregel ‘Huisbier 2018’ en geef de volgende zaken aan.
* Omschrijving van het bier (incl. bierstijl en alcoholpercentage)
* Motivatie om het te (laten) brouwen.
* Naam van de brouwerij.
* Een (grote) afbeelding van het/de glaswerk/fles/etiket.

Belangrijk: zorg dat u de juiste bierstijl invult. Als u bijvoorbeeld een bier als witbier aanmeldt en de jury herkent de karakteristieke eigenschappen van deze bierstijl niet, maakt u geen kans op de titel.

Deelnemers krijgen vervolgens meer informatie over het verloop van de wedstrijd. De winnaars van 2015, 2016 en 2017 zijn uitgesloten van deelname.

Let op
Als u meedoet wordt u eind november gevraagd om uw bier(en) in een paar flessen op te sturen per post óf een fust op de dag van de finale proeverij (4 december) af te leveren. Fustbier bij voorkeur in fust aanleveren en niet zelf aanvullen op fles; dat voorkomt kwaliteitsverlies.

De jury bestaat zoals ieder jaar uit echte kenners, veelal met een StiBON achtergrond. De exacte samenstelling maken we later bekend.

Volg alles op sociale media middels #Huisbiervanhetjaar

Reacties

afbeelding van Rijstenberg

Een heerlijke fruitige fris met een mooie bitertje is onze "Gewoone Trippel " een heerlijke zacht biertje van 7%.
Wij zijn een proeflokaal en doen veel met kleine brouwerijen uit binnen en buitenland.
Dit heeft ons doen besluiten om een eigen biertje te brouwen dit in samenwerking met De Wildervanker brouwerij van Jan Abinga .
Het trippeltje slaat innorm aan .

afbeelding van Hans Lips

Ik wil graag meedoen met de huisbier van het jaar verkiezing.
Onze "Herman" is een zwaar blond bier met een alcoholgehalte van 8 %.
Herman is een vriendelijk, maar verradelijk biertje.
Drinkt soepel weg en heeft zowel een moutige alsook een fruitige toets.
Dit bier wordt gebrouwen door Ruud Moorst van brouwerij De Eem.
Dit is het huisbier van bierlokaal Locus Publicus in Delft.

afbeelding van Erik Reinders

Goedenmiddag Locus
Kom hem snel even proeven en langs om met elkaar kennis te maken om andere bieren bij u te gaan promoten .

Vr gr Erik Reinders

afbeelding van Britt van Os

Beste Hans, 

Dank voor uw bericht en inschrijving voor onze Huisbier-verkiezing. Zou u een (grote) afbeelding van het/de glaswerk/etiket/fles kunnen sturen naar redactie@entreemagazine.nl? Pas dan kunnen we de inschrijving definitief maken. Alvast dank!

Groet, Britt

Reactie toevoegen